27 juli 2016

Effect alternatief Beekse brug onderzocht

GEMERT – De effecten van een mogelijk alternatief voor de Beekse brug worden in opdracht van de gemeenten Gemert-Bakel, Laarbeek en Helmond onderzocht. De quickscan die Raadhuis Advies uitvoert betreft een nieuwe verbindingsweg tussen de N279 (Beek en Donk-Asten) en de Kanaaldijk (Aarle-Rixtel – Helmond). Het Helmondse adviesbureau brengt in kaart wat de gevolgen zijn voor de doorstroming als deze weg zou worden aangelegd.

 

Door Marcel Bosmans

De Beekse brug is al jaren een doorn in het oog voor autobilisten en truckers op de route Gemert-Eindhoven v.v. Met name in de spits is er sprake van filevorming en lange wachttijden. Om de regionale bereikbaarheid te verbeteren wordt onderzocht hoe de verkeersdruk verminderd kan worden. Twee opties worden onder de loep genomen: een aanpassing van de verkeerssituatie ter plekke en de aanleg van een nieuwe verbindingsweg tussen de N279 en de Kanaaldijk via een viaduct over de Zuid-Willemsvaart.

De gemeenten Gemert-Bakel, Helmond en Laarbeek trekken elk 4.500 euro uit voor de uitvoering van een verkeerskundige quickscan naar een verbindingsweg. Wethouder Roël Hoppezak: “Om een beter beeld van nu en noodzaak te krijgen willen we weten wat de effecten zijn op de verkeersdruk. Ter plekke voor de brug, op de N279 en de Kanaaldijk, maar ook op bijvoorbeeld de A270 (Deurne-Helmond-Eindhoven).”

 

Foto's:


S
  1. Niet alleen het verkeer richting Eindhoven moet over de brug ook het verkeer richting Son, Best een Tilburg!