Internationaal Vliegerfeest Free Fun Flyers

GEMERT – Free Fun Flyers (FFF) houdt op zaterdag 13 en zondag 14 augustus aanstaande voor de 28e keer een internationaal Vliegerfeest in Gemert. Vliegeraars uit binnen- en buitenland komen op het terrein bij de Koksehoeve aan de Koksedijk bij elkaar om vliegers van allerlei soorten, maten en kleuren op te laten en aan elkaar en het publiek te tonen. Het evenement is gratis te bezoeken.

 

Publiek is op zaterdag van 8.00 uur tot 24.00 uur en op zondag van 8.00 tot 17.00 uur van harte welkom om de vliegers en het vliegeren te bekijken en het kleurrijke schouwspel te bewonderen. Met vragen kunt u bij de vliegeraars terecht. Ze vertellen u graag over hun hobby en over de fijne kneepjes van het vliegeren. Als u erom vraagt mag uw kind of kleinkind wellicht een poosje een klos vasthouden om de vlieger te voelen trekken.

Nachtvliegeren

Op zaterdagavond is het vliegerterrein bij de Kokse Hoeve verlicht met lampions. Er wordt dan in het donker gevliegerd met vliegers, versierd met led-verlichting of met figuren, die oplichten
als ze beschenen worden met een zaklamp, die u van huis mee mag nemen.

Berenspringen

Voor de kinderen is er overdag het zogenaamde ‘berenspringen’. Kinderen kunnen hun meegebrachte knuffel dan een echte parachutesprong laten maken. Op zondag wordt er voor kinderen snoep gedropt vanuit de lucht.

Uniek

De vliegers zijn vaak van een eigen uniek ontwerp en met de hand en naaimachine gemaakt. Elk vliegermodel heeft specifieke vliegeigenschappen die passen bij de soort wind en windkracht. Er zijn
bijvoorbeeld thermiekvliegers, waarvoor een zuchtje opstijgende lucht al genoeg is. Verder zijn te zien – doosvliegers (3D), klassieke modellen uit Azie, Europese historische modellen, maar ook moderne matrasvliegers met soms tientallen kilos trekkracht.

Foto's:


0