23 augustus 2016

Strandfeest in Hartje Gemert

GEMERT – Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus vindt weer het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi in het centrum van Gemert plaats. Het Ridderplein wordt omgetoverd tot een echt strand met zes volleybalvelden. Op zaterdag en zondag komen de recreantenteams aan bod.

Er wordt dan gespeeld in twee klassen: heren en mixteams. Op zaterdagavond wordt gespeeld door Nevobospelers (geoefende spelers die competitie spelen bij de Nederlandse Volleybal Bond). Publiek is het hele weekend van harte welkom om de volleyballers aan te moedigen en te genieten van sportieve strijd.

Het toernooi wordt georganiseerd door de Stichting Beachvolleybal Gemert met een groot aantal vrijwilligers. In 2013 is het evenement opnieuw opgestart na een afwezigheid van twee jaar. Zowel deelnemers, supporters als de organiserende vrijwilligers waren erg enthousiast. Vorig jaar leidde dat al tot meer deelnemende teams. Nu is besloten om het toernooi verder uit te breiden met de wedstrijden voor Nevobospelers op zaterdagavond.

Teams

Elk recreantenteam bestaat uit minimaal 4 spelers. In de mixklasse moeten er altijd minimaal 2 dames in het veld staan. De meer geoefende volleyballers spelen op vrijdag- en zaterdagavond vanaf 18.00 uur. De jeugdteams (t/m 17 jaar) bestaan uit 4 spelers. Dit mogen zowel jongens- meisjes- of gemengde teams zijn. De seniorenteams (vanaf 18 jaar) bestaan elk uit 2 spelers, waarvan minimaal één dame.

Barend en Wijnand

Op zaterdag is er een gezellige barbecue voor de deelnemers en supporters. Aansluitend op de barbecue is er een beachparty op het Ridderplein. Op zaterdag avond is er een 2-2 competitie georganiseerd door v.c. Were-di. Op Zaterdagavond is er een spetterende beachparty. 3fm dj’s Barend en Wijnand (Foto: KRO NRCV) zijn ook aanwezig bij de Beachparty. van 21.00 tot 2.00 uur is het dus groot feest op het Ridderplein.

Afsluiting

Uit het oogpunt van veiligheid worden het hele Ridderplein en de weg langs het plein op beide dagen afgesloten voor verkeer. Ook de parkeerplaatsen aan het plein kunnen niet gebruikt worden.

 

Foto's:


0