Bart Peters beste tapper van Gemert-Bakel

GEMERT-BAKEL – Op 24 oktober werden de jaarlijkse biertapwedstrijden georganiseerd, in café zaal t Anker in de Mortel, door de lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland. Deze plaatselijke wedstrijd is een voorronde voor het Nederlandse kampioenschap in januari 2017 op de Horecava in Amsterdam.

Uit de afdeling Gemert-Bakel-Boekel streden 48 enthousiaste horeca-medewerkers van de bedrijven Wereldcafé Hein Horst, Jut en Jul, t Anker, t Höfke, Kop of Munt, Salut, t Vossenhol, Heeren van Ghemert, Gij&Ik, La Compagnie, De Keizer en Golfbaan de Stippelberg om de felbegeerde titel en daarbij behorende beker. In de eerste ronde tapten alle deelnemers twee fluitjes en twee vaasjes bier en serveerden deze uit aan de jury. De vakjury beoordeelde de deelnemers niet alleen op de kwaliteit van het getapte biertje, maar ook op de gastvrijheid en de manier van presenteren aan de jury. Uit de 48 deelnemers gingen de 16 besten door naar de finale. In deze finale werden er twee fluitjes en twee vaasjes getapt, maar ook moest een speciaalbiertje uit een flesje worden ingeschonken voor de jury. De uiteindelijke scores lagen erg dicht bij elkaar. Bart Peters van Cafe Gij&ik werd met 85 punten eerste, nipt voor Hein Horst van Wereldcafé

Foto's:


0