Jouw Bouw: Joost Römelingh

GEMERT – Joost Römelingh is sinds mei 2012 DGA bij Artebo plan+bouwmanagement.

Wat is jouw beroep, leeftijd en heb je een relatie?

Mijn hele werkend leven ben ik commercieel actief geweest. Logisch dat ik deze functie (commercieel manager) dan ook bekleed binnen ons eigen bedrijf. Ik ben 51 jaar jong en getrouwd met Manon.

Wat doe je in de bouw?

Artebo focust zich op bestaande gebouwen. Hiervoor maken wij veranderingsplannen en zorgen als adviseur dat deze plannen ook gerealiseerd worden. Tijdens dit proces bewaken wij de kwaliteit, kosten en planning. Ook voegen wij onze kennis en ervaring toe, zaken die een opdrachtgever vaak niet beheerst. Uiteraard alles binnen het wensenpakket van de opdrachtgever.

Wat is het leukste stuk gereedschap en waarom?

Een breekijzer. Zowel letterlijk als ook figuurlijk: Een breekijzer opent deuren maar schept ook ruimte.

Wat is er zo mooi aan jouw vak en de bouw in het algemeen?

Ik werk elke dag met mensen, daarbij probeer ik te doorgronden wat iemand belangrijk vindt en dit dan ook te realiseren. Ook het werken in een bestaand, soms oud, gebouw is een uitdaging op zich. Hoe is het opgebouwd, welke materialen zijn er toegepast, maar vooral welke mogelijkheden biedt het? We zijn helemaal in ons element als het gebouw dan ook nog in gebruik is.

Aan wat voor bouwprojecten werk je het liefst?

Persoonlijk vind ik bedrijfshuisvesting de grootste uitdaging. Niet alleen wil een opdrachtgever dat het er fraai uitziet, maar een kantoor of bedrijfshal is in principe een productiemiddel. Het moet een bedrijf in staat stellen haar klanten te bedienen en producten te maken. Het gebouw moet dus ook meegroeien met het bedrijf, alle kanten op.

Wat mis je in de bouwwereld?

Creativiteit bij eigenaren van gebouwen. Zij hebben vaak moeite de mogelijkheden van een pand te zien en kijken meer naar de staat van onderhoud. Maar welke effect heeft het voor je bedrijf als je de plattegrond gewoon eens helemaal op de kop zet? Wat gebeurt als je wanden weghaalt, mensen weer bij elkaar zet. Nieuwe functies aan je gebouw toevoegt. Kortom kijk naar de mogelijkheden en zet de eerste stap.

Met wie zou je weleens een uurtje in een schaftkeet willen zitten?

Dat zou dan iemand moeten zijn die ons als Artebo echt uitdaagt en dingen vraagt buiten het gangbare en standaard om. Ik heb zo niet een naam, maar als een opdrachtgever aan dit profiel voldoet ga ik ervoor.

Wat zit er in jouw lunchtrommel?

Sorry. die heb ik niet. We halen elke dag wat brood en beleg. Een goede Nederlandse lunch is toch een boterham kaas en een glas melk, aangevuld met sloten koffie per dag.

Waarom kan de bouwwereld leuk voor de jeugd zijn?

Het maakt niet uit wat je doet in de bouw, maar iets maken wat zichtbaar is en blijft, geeft toch wel heel veel voldoening. Helemaal als het er dan ook nog gewoon mooi uitziet. Daarnaast is bouwen een langdurig en intensief traject: Je leert elkaar in het proces goed kennen.

Foto's:


0