11 november 2016

Een broodje eten met de burgemeester

GEMERT – Samen een broodje eten met de burgemeester. Leerlingen uit groep 7 van de Gemertse Berglarenschool mochten woensdagochtend aanschuiven voor een gezond ontbijt in de raadszaal van het gemeentehuis.
Dat gebeurde in het kader van het Nationaal Schoolontbijt. Verschillende basisscholen uit Gemert-Bakel doen daaraan mee. Doel van het jaarlijks terugkerende evenement is het ontbijtgedrag van schoolgaande kinderen te verbeteren. Niet of met ongezonde producten als chocoladepasta of cola ontbijten is namelijk schadelijk voor de gezondheid en de ontwikkeling van de leerlingen. Waarnemend burgemeester René van Diessen –die zelf het liefste ontbijt met yoghurt en fruit- bracht nog een verrassing mee: een cheque van 100 euro voor jeugddoel Jantje Beton. (Foto’s Burgemeestersontbijt: Marcel Bosmans/Gemert Media en Schoolontbijt Het Venster Huub Schatorjé/Omroep Centraal.) Bekijk de video en check de uitgebreide reportage bij onze collega’s van Omroep Centraal TV.

Foto's:


nnnnbbbbbbbbbbb