11 november 2016

Geen vergunning voor supermarkten Lodderdijk Gemert

GEMERT – Geen vergunning voorlopig voor de twee supermarkten aan de Lodderdijk in Gemert. Projectontwikkelaar Reggestede Invest wil op de voormalige locatie van Tuincentrum Paashoef aan de Lodderdijk twee supermarkten bouwen. Volgens verschillende bronnen zouden Lidl en Coop zich daar willen vestigen. De gemeente Gemert-Bakel geeft hier echter geen vergunning voor af.

 

Van de redactie

Gemert-Bakel meldt een voorbereidingsbesluit te hebben genomen dat gaat over supermarkten en grootschalige detailhandel. Dat betekent dat de gemeente een jaar de tijd heeft om een bestemmingsplan te maken waarin duidelijk is waar supermarkten en grootschalige detailhandel in Gemert-Bakel gewenst zijn. Tot die tijd hoeft de gemeente geen nieuwe vergunningen voor supermarkten of grootschalige detailhandel op ongewenste locaties af te geven.

Reden voor dit besluit was de plotselinge vergunningsaanvraag voor twee supermarkten buiten het centrum van Gemert. Gezien de beoogde locatie een ongewenste ontwikkeling in de ogen van het college van burgemeester en wethouders. Het college heeft nooit de bedoeling gehad dat er overal binnen de gemeente supermarkten en grootschalige detailhandelsvestigingen kunnen worden opgericht. Daarom is de vergunningaanvraag geweigerd. Ook ondernemersvereniging en omwonenden hebben al kritisch gereageerd op de plannen van de projectontwikkelaar. Op de betreffende locatie zijn nu een bouwmarkt, een groenbedrijf en een overdek vlindertuin gevestigd.

Foto: De locatie aan de Lodderdijk waar voorlopig geen supermarkten komen.

 

 

 

 

Foto's:


p