Nieuw in Gemert: Weggeefwinkel De Cirkel

GEMERT – De dorpsondersteuners in Gemert-Bakel en medewerkers van vluchtelingenwerk krijgen vaak tweedehands spullen en meubilair aangeboden. Keurige spullen zonder gebreken en dus veel te goed om zo maar weg te gooien of naar de milieustraat te brengen. Deze spullen krijgen een tweede leven, dankzij Weggeefwinkel De Cirkel.

Na het stoppen van de kringloopwinkel in Gemert heeft dorpsondersteuner Theo Saalmink het initiatief genomen voor een weggeefwinkel. Geholpen door Goed Wonen met het gratis ter beschikking stellen van een garagebox, is de weggeefwinkel met ingang van 11 november 2 een feit.
Overtollig huisraad en meubilair, mits in zeer goede staat, wordt zonder vergoeding opgeslagen en gaat ook weer gratis de deur uit naar inwoners van Gemert-Bakel, die zich geen nieuwe aankopen kunnen veroorloven. Vluchtelingen die een huis in Gemert moeten inrichten, kunnen ook gratis kiezen uit de aanwezige voorraad.
Gulle gevers moeten de spullen wel zelf brengen en afnemers moeten het gewenste zelf halen.
Het beheer van de locatie is in handen van Michael Abdelshaheed en Gerald van Santvoort. Michael is op werkdagen tot 17.00 uur te bereiken op 06-85875453 en Gerald op werkdagen vanaf 17.00 uur op 06-16667726.
Beschadigde of kapotte spullen worden niet geaccepteerd en moeten direct weer mee terug nemen. De organisatie van deze weggeefwinkel verwacht dat de ruimte in de garagebox al snel te klein zal zijn. Maar het begin is gemaakt.

Foto's:


0