Kerstconcert St. Lucia

DE MORTEL – Fanfare St. Lucia geeft het traditionele Kerstconcert in de kerk H. Antonius Abt in De Mortel. Het concert vindt plaats op zondag 18 december en begint om 13.30 uur. Dit jaar zal naast de (jeugd)slagwerkgroep, onder leiding van Ton Verberne, en de fanfare, onder leiding van Jean Paul Verhofstad, een speciaal geformeerde jazz-formatie deelnemen aan dit concert.

Onder de naam Mary and the Amazing Snowballs zal een aantal bekende Christmas-standards vertolkt worden. Deze formatie bestaat uit zangeres Marianne van der Ven, toetsenist Bas van Nistelrooij, Erwin van der Heijden op gitaar, Jos van Gastel op drums en Jean Paul Verhofstad op bas.

Na afloop van dit concert zal in MFA De Sprank de huldiging plaats vinden van de jubilarissen van de vereniging. Dit jaar kent St. Lucia vijf jubilarissen.
Gouden jubilaris is de huidige es-bassist Arie de Louw. Arie is getrouwd met Nellie, die bariton speelt. Samen zijn ze de ouders van trombonist Jeroen en ook hun zoon Erik is actief geweest binnen de vereniging als trompettist.
Gertie van der Zanden-van Bommel is 40 jaar lid van de fanfare. Ze heeft altijd bugel gespeeld binnen St. Lucia. Als dochter van moeder Nellie en vader Willie werd haar het muziek maken met de paplepel ingegeven, niet alleen binnen de fanfare maar zeker ook in de hofkapel. Er zijn jaren geweest waarbij ze met het hele gezin bij de fanfare was, dus met haar man Gerwin en hun twee dochters en hun zoon.
Ook Bert Beijers viert zijn 40-jarige jubileum. Hij is de vaandeldrager van de vereniging. Daarnaast staat Bert, samen met zijn vrouw Truus, altijd klaar om daar waar hij kan te helpen. Niet alleen Bert maar ook zijn vrouw Truus is niets teveel gevraagd. Bert is erg zuinig op het vaandel en zorgt er steevast voor dat het vaandel piekfijn in orde is en tijdens uitvoeringen een mooie plek krijgt.
Antoon (Toon) van Dinter is eveneens 40 jaar lid van de St. Lucia. Als trompettist is Toon altijd zeer duidelijk hoorbaar binnen het orkest. Niet alleen door de muziek maar zeker ook door zijn aanstekelijke lach. Samen met Jozé hebben ze drie muzikale dochters waarvan Marloes, als haar studie het toelaat, nog actief is binnen het orkest. Na the Fifth Element van 2014 zal op 3 juni 2017 de volgende Experience Stars and Stripes wederom in de hal van de familie Van Dinter plaats gaan vinden dankzij hun gastvrijheid.
In verband met verblijf in het buitenland zal slagwerker Marcel Merkx op een later moment in het zonnetje worden gezet voor zijn 12,5 jarig lidmaatschap.

Foto's:


0