Internationaal vliegerfeest in Gemert 

BAKEL – Vliegervereniging Free Fun Flyers (FFF) houdt op zaterdag 12 en zondag 13 augustus voor de 29ste keer haar jaarlijkse internationale vliegerfeest.Vliegeraars uit binnen- en buitenland komen op het terrein bij de Koksehoeve aan de Koksedijk te Gemert bij elkaar om vliegers van allerlei soorten, maten en kleuren op te laten en aan elkaar en het publiek te tonen.

Publiek is op zaterdag van 9.00 uur tot 24.00 uur en op zondag van 9.00 tot 17.00 uur van harte welkom om de kleurrijke vliegers en het vliegeren te bekijken en ze in de lucht te zien vliegen. De toegang tot het terrein is geheel gratis.

Nachtvliegeren 

Op zaterdagavond is het vliegerterrein bij de Kokse Hoeve verlicht met lampionnen. Er wordt dan in het donker gevliegerd met vliegers, versierd met led-verlichting of met figuren, die oplichten als ze beschenen worden met een sterke zaklamp, van huis meegenomen.

Berenspringen

Voor de kinderen is er op zaterdagmiddag en op zondagmiddag het zgn “berenspringen”. Kinderen kunnen hun meegebrachte knuffel dan een echte parachutesprong laten maken. Op zondagmiddag wordt er voor kinderen ook snoep gedropt vanuit de lucht.
Als u erom vraagt mag uw kind of kleinkind wellicht een poosje een klos van een vlieger vasthouden om te voelen hoe hij trekt.

Soorten en maten
De meeste vliegers zijn vaak van een eigen uniek ontwerp en met de hand en naaimachine gemaakt. Elk vliegermodel heeft specifieke vliegeigenschappen en is aangepast aan de soort wind en windkracht.

Vragen aan vliegeraars

Met vragen kunt u bij de vliegeraars terecht. Vraag ze gerust het hemd van het lijf. Ze vertellen graag over hun hobby. Hoe kan het dat een vlieger vliegt? Waarom zie je vliegeraars nooit rennen met een vlieger aan een touw? Hoe hoog kan een vlieger? Hoeveel tijd kost het zelf maken van een vlieger? Enzovoorts.

Meedoen

Enthousiaste toeschouwers, of ze nu 9 of 90 jaar oud zijn, mogen zich aanmelden als lid van FFF.  Goed om te weten dat alle FFF-leden begonnen zijn met een eerste eenvoudige vlieger, die met hulp van een andere vliegeraar is gemaakt.