Nostalgische kermis in het Boerenbondsmuseum Gemert

GEMERT – Komend weekend is het weer drie dagen lang zwieren, zwaaien en rondjes draaien bij het Boerenbondsmuseum. Want op zaterdag 15 juli (18.00 tot 21.00 uur) en op zondag 16 juli en maandag 17 juli (13.00 tot 21.00 uur) wordt weer de jaarlijkse nostalgische kermis gehouden. Een feestelijk begin van de schoolvakantie.

Na de editie van vorig jaar was het even de vraag, of de nostalgische kermis ook dit jaar weer in volle glorie bij het Boerenbondsmuseum te bewonderen zou zijn omdat zowel de zweefmolen als de schuitjes verloren dreigden te gaan. De exploitant stopte ermee en beide attracties zouden voor altijd verdwijnen. Maar met ondersteuning van het Programma Maatschappelijk Rendement van ANWB is het Boerenbondsmuseum erin geslaagd deze attracties aan te kopen. Met een team vrijwilligers en door samenwerking met museum Eynderhoof uit Nederweert-Eind blijft de nostalgische kermis behouden.
Ook dit jaar zijn er weer tal van attracties die doen denken aan de kermis van een Brabants dorp begin vorige eeuw. Zo zijn er weer de mallemolen (uit 1874), de luchtschommel (uit 1924), de kop van jut (uit 1936) en de zweefmolen. Maar ook kan er weer gevist worden naar leuke prijsjes, is er een grabbelton, is de balgooiwagen aanwezig, kan er touwtje worden getrokken, kan er worden blik gegooid, staat er een rad van avontuur en kan in de toekomst gekeken worden met een heuse waarzegster. Ook staan er weer enkele authentieke zigeunerwoonwagens en kan er op een kleine pony worden gereden. Ook de inwendige mens komt aan bod: zo zijn er oliebollen en pannenkoeken en is er een snoep- en ijskraam.
Naast de normale entreeprijs van het museum betalen bezoekers slechts tien eurocent per attractie. Kortom, drie dagen volop plezier voor jong en oud, met ouderwets lage prijzen.
Verder worden er in de ambachtsgebouwen weer verschillende demonstraties gegeven en zijn ook de tentoonstellingen te bezichtigen.
Ook de velden en akkers van het Boerenbondsmuseum staan er weer prachtig bij. Diverse gewassen staan op dit moment volledig in bloei. Een wandeling langs deze velden en akkers naar de veldkapel van de Heilige Gerlachus is de moeite waard.
Meer informatie, de agenda en actuele openingstijden staan op www.boerenbondsmuseum.nl.

Foto's:


0