Vijftiende HoJokamp in Gemert

GEMERT – Stichting Outway organiseert al voor de vijftiende keer een zomerkamp voor lesbische, homoseksuele, biseksuele of transgender jongeren in Gemert. Het doel van dit zogenaamde Hojokamp is om de jongeren een veilige omgeving te bieden waarin zij volledig zichzelf kunnen zijn. ‘Even niet in de minderheid zijn’ speelt hierbij een grote rol.

Het kamp kent dit jaar weer 72 inschrijvingen. De doelgroep van het Hojokamp zijn jongeren van 13 tot en met 25 jaar. De 26 vrijwilligers van Stichting Outway staan te popelen om deze groep deelnemers te ontvangen. Door de jaren heen hebben al ruim 700 jongeren ervaren wat een enorme boost van zelfvertrouwen, persoonlijke ontwikkeling en acceptatie van hun seksuele voorkeur en/of genderidentiteit het zomerkamp kan bieden. De deelnemers, een zeer diverse groep met jongeren vanuit heel Nederland, doen diverse interactieve workshops waarbij onderwerpen als ‘coming-out’, ‘zelfvertrouwen’ en ‘seksualiteit’ voorbij komen. Onder begeleiding gaan de jongeren met elkaar in gesprek om ervaringen uit te wisselen en erkenning en herkenning te vinden bij elkaar. Daarnaast zijn er verschillende sport- en spelactiviteiten. Ook is er voldoende vrije tijd waarin er wordt gekletst, gevoetbald, gedanst, gekaart en waarin vriendschappen voor het leven worden gesloten.

Foto's:


0