28 augustus 2017

BMX-duo op 3-Nations BMX Cup

HANDEL – In het Belgische Peer werd op 26 en 27 augustus de tweede ronde verreden in de 3-Nations BMX Cup. Eerder al werd de eerste ronde in Ahnatal (Duitsland) georganiseerd en de derde ronde vindt in Nederland plaats in Luijksgestel op 9 en 10 september.

Ralf van den Broek en Pieter van Lankveld van het Handelse Talent BMX Team waren als deelnemers aanwezig in Belgiƫ. Beide rijders komen uit in de klasse 15/16 jaar. Zaterdags waren zowel Ralf als Pieter niet echt tevreden over hun resultaten in de manches. Ralf werd daarna in de achtste finale met een vijfde plaats uitgeschakeld. Pieter bereikte in de grote finale een mooie vierde plek waarmee hij achteraf tevreden kon zijn. Op zondag gingen de manches voor allebei beter. Ralf plaatste zich voor de achtste finale en werd hierin wederom vijfde. Volgens eigen zeggen kwam hij als vijftienjarige tekort tegenover de concurrentie. Pieter deed het uitstekend en bereikte in drie manches, achtste finale en kwartfinale eerste plaatsen. En met een tweede plaats in de halve finale plaatste hij zich voor de grote finale. In deze grote finale had hij een slechte start (uit click) en kon dit niet meer omzetten in een goede klassering. Pieter werd hierin achtste maar hij gaf aan dat zijn gevoel op zondag beter was dan daags van te voren. De volgende wedstrijd is de zevende wedstrijd om het kampioenschap BMX Afdeling Zuid. Deze wedstrijd wordt op zondag 3 september georganiseerd door Fietscross Vereniging Veldhoven.

Foto's:


0