16 augustus 2017

Gratis naar Zebra Festival Gemert

GEMERT  – Gratis naar het Zebra Festival in Gemert?  Het Gemerts Nieuwsblad geeft 3 x 2 dagkaarten weg voor Zebra 2017. Wil je kans maken op twee tickets? Laat ons weten wie met jou mee mag en waarom. Mail je reactie voor vrijdagochtend 18 augustus 08.00 uur door naar lezersactie@gemertsnieuwsblad.nl en vergeet niet om je naam, leeftijd, woonplaats en mobiel nummer te vermelden. 

 


Op vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus vindt weer het Zebra Festival plaats, het gezellige Gemertse festival rondom Cultureel Poppodium De Bunker aan de St. Annastraat 60 in Gemert. Dit keer spelen er ruim 15 bands en DJ’s op het festivalterrein rondom De Bunker.

De opzet van het festival is wat aangepast, zodat er nog meer ruimte is voor de sfeer en gezelligheid waar het festival om bekend staat. Zo is er net als vorig jaar een groot buitenpodium, zodat ook de bezoekers op het gezellige terras meer van de muziek kunnen genieten. Nieuw is het ‘kleinste café van Gemert’ met speciaalbier in glas. En op de zaterdagmiddag is er zoals elk jaar weer van alles te beleven voor de kinderen.

Bijzondere acts
Ook dit jaar valt er voor de echte muziekliefhebbers weer veel te genieten. Neem Los Kamer bijvoorbeeld: een Mexicaanse band die een aanstekelijke mix brengt van balkan, jazz en swing. En The Dirty Denims, ’s werelds enige ‘Happy Hardrock’ band. Of Timecop1983, een producer uit ons eigen Gemert. Zijn muziekstijl omschrijft hij als Synthwave of Dreamwave. Veel mensen zullen zijn muziek herkennen van de videogames waar hij voor produceerde. Hij heeft al veel opgetreden in het buitenland; nu dan voor het eerst ook in zijn eigen woonplaats. Ook uit Gemert: Chocolate, een heerlijke soulband met een strakke ritmesectie en funky blazers.

Jong talent
Op de twee podia zullen (naast genoemde bands) weer veel verschillende bands en acts spelen, voor elke muziekliefhebber wat wils. Van blues en rock tot soul, funk en dance. Ook is er veel ruimte voor ‘aanstormend talent’. Twee mooie voorbeelden daarvan zijn DJ Ruben en Revolver. Zij wonnen de talentenwedstrijd Plugged-Road to Zebra en verdienden daarmee een plaats op het festival.

Complete line-up

Verspreid over twee dagen spelen er 15 bands en acts op Zebra Festival 2017.

Op vrijdag zijn dat: Vena Zané, Chocolate, Funky Organisers, Revolver, DJ Ruben en Sheewawah (JEROEN KANT)

Op zaterdag: The Rattleshake Combo, Friends And Music Collective, Antillectual, The Dirty Denims, Cairo Liberation Front, Roaw Vlis, Sheverine, Timecop 83 en Los Kamer.

En voor de kinderen: Poppentheater Alda Loeffen.
Speciaalbieren in het ‘kleinste café van Gemert’
Nieuw dit jaar is dat we diverse speciaalbieren in glas schenken. Bezoekers kunnen daarvoor terecht in het ‘kleinste café van Gemert’ op een apart gedeelte van het terrein. Hoe dat er precies uit gaat zien blijft nog even een verrassing. Ons Decoteam heeft hiervoor alle creativiteit gebundeld om de bezoekers te verrassen.

Kindermiddag

Ouders opgelet: ook voor kinderen is er van alles te beleven op het Zebra Festival. Ze krijgen gratis entree (als ze jonger dan 12 jaar zijn en begeleid worden door een betalende volwassene) en worden de hele zaterdagmiddag vermaakt met diverse activiteiten. Uiteraard is er een springkussen en kunnen de jongsten zich laten schminken. En dan is er ook nog het poppentheater van Alda Loeffen!
Catering

Wat de catering betreft: dat zit wel goed! Naast de gebruikelijk frites en snacks hebben we dit jaar ook heerlijke Indonesische specialiteiten (Hati Ibu) en Turkse lekkernijen (Carbel) om de festivalbezoekers van een lekkere maaltijd te voorzien op het gezellige terras.

 

Ticketverkoop

Tickets kunnen voordelig online besteld worden via de website www.zebrafestival.nl.
Een combiticket voor vrijdag en zaterdag kost slechts € 18,- in de voorverkoop (t/m 17 augustus, exclusief servicekosten). Alle prijzen op een rijtje combiticket:  € 18,- in de voorverkoop (€ 23,- aan de kassa). Vrijdagticket:  € 10,- in de voorverkoop (€ 13,- aan de kassa).  Zaterdagticket:        € 12,- in de voorverkoop (€ 15,- aan de kassa).

Website en Facebook
Houd voor meer informatie over de artiesten en actuele informatie de website en de Facebook-pagina in de gaten:  www.zebrafestival.nl

www.facebook.com/ZebraFestival

 

Foto's:


z