20 september 2017

Avondje bioscoop terug in Gemert

 

 

GEMERT – Het avondje bioscoop keert terug in Gemert. Gimmert goes Alpe d’HuZes tovert de grote Fun Run Feesttent om in Alpe du Cinéma. De magie van het witte doek herleeft op vrijdag 13 oktober met de animatiefilm The Boss Baby en de het familieavontuur Storm: letters van Vuur. Met de opbrengst van de eerste Bioscoop Belevenis wordt de strijd tegen kanker ondersteund.

 

Door Marcel Bosmans

Gimmert goes Alpe d’HuZes zamelt geld in voor kankeronderzoek door jaarlijks deel te nemen aan Alpe D’Huzes. Met diverse acties wist het team in 2017 een recordbedrag van 107.000 euro binnen te halen.

Bioscoop Belevenis

Teamlid Rob de Vries: “Na een succesvolle serie veilingavonden is het tijd voor iets nieuws. De Bioscoop Belevenis biedt een dubbele feel-good-ervaring: een betaalbaar en gezellig uitje voor het hele gezin, waarmee je tevens een goed doel steunt.”

Fun Run Feesttent

De Fun Run Feesttent leent zich bij uitstek voor het event: “De accommodatie is ruim en sfeervol en alle faciliteiten, zoals licht en geluid, toiletten, bar, garderobe en parkeergelegenheid zijn aanwezig. We zijn heel blij dat Stichting Fun Run Gemert hier belangeloos aan meewerkt. “

Popcorn

De naam Bioscoop Belevenis spreekt volgens De Vries boekdelen: “De Gemertse filmavond moet een echte happening worden. Ook in onze bioscoop is popcorn, een frietje een zakje chips en een dorstlesser verkrijgbaar en worden de gasten naar hun zitplek begeleid. Voorafgaand en in de pauze kunnen kinderen op de foto met (Super)Mario en Luigi en Crazy Arie.

Topfilms

Met hulp van VandePunt Filmproducties heeft Gimmert goes Alpe d’HuZes toestemming gekregen om twee topfilms te vertonen. Die worden op een professioneel bioscoopdoek geprojecteerd, dat door LV Sounds naar Gemert wordt gehaald.

The Boss Baby

The Boss Baby (VS, 2017) is het jongste kassucces van de Amerikaanse animatiestudio DreamWorks. Guido Weijers leent in de Nederlandstalige versie zijn stem aan hoofpersoon Boss Baby Templeton, die zich alleen in het bijzijn van zijn broertje Tim als een volwassene gedraagt. Met kostuum en aktenkoffertje gaat hij de strijd aan met Francis Francis, de boosaardige baas van Puppy Co. The Boss Baby is voor alle leeftijden geschikt.

Storm: Letters van vuur

Storm: Letters van Vuur (NL, 2017) stond onder regie van de Gemertse regisseur Dennis Bots (Achtste-groepers huilen niet, Oorlogsgeheimen). In het historische filmavontuur moet Storm (Davy Gomez) zijn vader zien te redden van de brandstapel. Met Angela Schijf, Yorick van Wageningen, Egbert Jan Weeber, Peter van den Begin en Laura Verlinden had Bots een echte sterrencast tot zijn beschikking.

Fun Run Teamchallenge

Frank Vermunt, voorzitter van Fun Run Gemert, omarmt het initiatief van Gimmert goes Alpe d’HuZes: “De Fun Run heeft geen winstoogmerk en is opgezet met het idee om Gemert-Bakel in beweging te brengen. De Bioscoop Beleving sluit daar naadloos op aan. De Fun Run Teamchallenge en Afterparty staan dit jaar voor 14 oktober op de agenda en de Family en Teen Run op 15 oktober. Nu de Bioscoop Belevenis er op vrijdagavond bij is gekomen, kunnen we jong en oud dicht bij huis een compleet weekendje uit aanbieden.”

Bioscoop Belevenis. Vrijdag 13 oktober 2017. Fun Run Feesttent, evenemententerrein De Schabbert Gemert. 17.00 uur: tent open. 18.00 uur: aanvang The Boss Baby. 20.30 uur: aanvang Storm Letters van Vuur. Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij Albert Heijn Gemert en ’t Ridderhof (The Boss Baby 5 euro, Storm 7,50 euro) of aan de kassa bij de tent (The Boss Baby 7,50 euro, Storm 10 euro).

Foto: Rob de Vries (GGA) en Frank Vermunt (Fun Run) bezegelen de samenwerking.

Foto's:


0