09 september 2017

Enig in zijn soort

Subaru speelt op ons continent nog slechts een rol in de marge, maar geeft niet op. Onderweg is een nieuwe oplage van de Impreza, die ze in de Verenigde Staten al kennen.

Na zonder enige primeur de Autosalon van Genève te hebben opgeluisterd, zal Subaru uitpakken met een nieuwe Impreza tijdens de IAA in Frankfurt, met op 12 september de officiële onthulling. Het stuurde recentelijk alvast twee foto’s de wereld in, die een moderne, niet al te opvallende hatchback voor het C-segment tonen. Specificaties houdt het merk nog even onder de pet, maar het doet in ieder geval de belofte dat vierwielaandrijving weer present is, standaard. Dat maakt de auto als vanouds enig in zijn soort. Verder beschikt straks elke variant over het bestuurdersassistentiesysteem EyeSight, dat een combinatie van elektronische waarschuwingen en ingrepen bevat. In de wandelgangen wordt gesproken over een 1.6- en een 2.0-boxermotor, bovendien zou het Subaru Global Platform – dat het zwaartepunt met een halve centimeter verlaagt – zich lenen voor toepassing van hybridetechniek. De unieke boxer-diesel van het merk zien we waarschijnlijk nooit meer terug, nu zelfontbranders steeds meer onder vuur komen te liggen. Meer nieuws over de Impreza volgt.

Foto's:


0