01 september 2017

Jouw Bouw: Marijn Janssen

GEMERT – Marijn Janssen is sinds juli 2007 in dienst bij Securicon.

Wat is jouw beroep, leeftijd en heb je een relatie?

Ik ben projectleider en engineer beveiligingssystemen. Ik ben 36 jaar, heb een relatie en ons eerste kindje is onderweg.

Wat doe je in de bouw?

Securicon installeert elektronische beveiligingssystemen zoals brandmeldinstallaties, inbraakalarmsystemen, camerasystemen en toegangscontrolesystemen. Ik verkoop projecten en begeleid deze tot aan de oplevering.
Deze projecten zijn uiteenlopend en gaan van het beveiligen van een kleine winkel tot aan complete distributiecentra en natuurlijk alles daartussenin.
Onze monteurs voeren deze projecten uit, samen brengen we deze tot een mooi resultaat.

Wat is het leukste stuk gereedschap en waarom?

Voor mij is dat mijn computer. Hiermee kan ik zeer uiteenlopende werkzaamheden verrichten; Van het maken van offertes tot het op afstand helpen van klanten en het programmeren van systemen.

Wat is er zo mooi aan jouw vak en de bouw in het algemeen?

Mijn vak is continu in beweging, technieken volgen elkaar snel op en worden constant beter. Al vanaf mijn kindertijd ben ik geboeid door techniek en daar ben ik nu natuurlijk veel mee bezig!
In de bouw, en dan dus ook bouwprojecten, bouw je vanuit niets een gebouw met heel veel verschillende vaklui, die elk hun stukje aan de puzzel bijdragen. De vele bedrijven en vakmensen samen maken een mooi resultaat.

Aan wat voor bouwprojecten werk je het liefst?

Het liefst werk ik aan de grotere projecten, waar al onze disciplines samen komen en aan elkaar gekoppeld zijn.

Wat mis je in de bouwwereld?

Doordat wij vaak als onderaannemer werken, mis ik soms het overleg met de eindklant. Die is immers de gebruiker van de installatie. Vaak komt dit overleg pas na de oplevering. Vooraf hadden we zaken vaak slimmer of anders kunnen aanpakken waardoor we de klant wellicht een betere oplossing hadden kunnen bieden.

Met wie zou je weleens een uurtje in een schaftkeet willen zitten?

Chantal Janzen, ben benieuwd of ze in het echt ook zo spontaan is!

Wat zit er in jouw lunchtrommel?

Gezond eten, ik heb een veelal zittend beroep dus moet een beetje opletten op de calorie├źn.

Waarom kan de bouwwereld leuk voor de jeugd zijn?

Er zijn veel uiteenlopende vakken waarin je jezelf prima kunt ontwikkelen.

Foto's:


0