08 september 2017

Kinderopvang Elsendorp biedt volop ruimte en huiselijkheid

ELSENDORP – Bij Kinderopvang Elsendorp hebben kinderen volop de ruimte om zichzelf te zijn. In juni werd een splinternieuw pand in gebruik genomen. Tijdens de open dag op zondag 17 september kunnen belangstellenden kennis maken met de huiselijke omgeving.

“We hebben hier heel veel ruimte”, laat Leon van Lankveld van Kinderopvang Elsendorp de enorme tuin zien. “Wij vinden het belangrijk dat kinderen veel buiten kunnen spelen.”
“Ze moeten al zoveel stilzitten”, vult Milanda Rietjens aan. “Bij ons kunnen ze andere zintuigen prikkelen.”

Milanda Rietjens startte, na een lange carrière in de kinderopvang, in 2013 haar eigen gastouderopvang aan huis. Dat liep zo goed dat ze samen met haar man besloot de opvang uit te breiden. Een gloednieuw pand, afgelopen juni opgeleverd, biedt ruimte aan 30 kinderen. Er zijn twee door een schuifwand gescheiden gedeeltes. Eén deel is bestemd voor dagopvang van kinderen van 0 tot en met 4 jaar. De andere ruimte is bestemd voor buitenschoolse opvang van kinderen tussen 4 en 13 jaar.
“De doorgang naar ons woonhuis hebben we behouden”, geeft Van Lankveld aan. “Als ouders een keer wat later zijn kunnen hun kinderen met ons aan tafel mee-eten. Wij houden van een persoonlijke benadering en een huiselijke sfeer.”
Dat blijkt ook uit de inrichting van het nieuwe, lichte pand. De dagopvang heeft een ruime keuken met een grote eet- en werktafel. Er is een speelgedeelte. En er zijn thema-slaapkamers voor maximaal twee kinderen. De BSO-kant biedt, met een podium, juist meer uitdaging. Een glazen pui over de volledige achterbreedte fungeert als doorgang naar de tuin met natuurlijke speeltoestellen.

“Wij bieden maatwerk”, legt Van Lankveld uit. “We hebben bijvoorbeeld geen verplichte vaste dagdelen. Daarnaast regelen wij zaken als maaltijden, fruit en luiers. Ouders moeten hun kinderen zonder zorgen aan ons toe kunnen vertrouwen.”
Die kinderen hoeven trouwens niet persé uit Elsendorp te komen. Dankzij de ligging is Kinderopvang Elsendorp ook interessant voor ouders die dagelijks over de rotonde in Elsendorp rijden. Het belangrijkst is dat een kind zich thuis voelt, besluit Rietjens: “Elk kind is uniek in zijn of haar ontwikkeling. Voor ons staat voorop dat elk kind zichzelf mag zijn.”

Kinderopvang Elsendorp ligt aan de Elsendorpseweg 63 te Elsendorp. De open dag op zondag 17 september is te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Op www.kinderopvang-elsendorp.nl is alle informatie te vinden.

Foto's:


0