14 september 2017

Oktober is Jeugdtheater Carrousel-maand

GEMERT – De maand oktober nadert alweer en volgens traditie presenteert Jeugdtheater Carrousel dan een nieuwe familievoorstelling in theater De Eendracht. In het tweede en derde weekend van oktober wordt het nieuwe stuk ‘Armandus de Zoveelste’ op de planken gebracht.

De leden van Carrousel hebben hard gewerkt om er weer een bijzondere voorstelling van te maken. Na ‘de tovenaar van Oz’, ‘Lang Leve de Koningin’ en het afgelopen jaar ‘Het grote verlangen’ voor de allerjongste toeschouwers, is het nu tijd voor een familievoorstelling vanaf 6 jaar.
‘Armandus de Zoveelste’ is een Belgisch stuk geschreven door Dimitri Leue. Zoals in veel Belgische stukken houdt ook hij de traditie hoog met een smeuïg verhaal, ‘vette’ personages, verrassende wendingen en veel fantasie. Dat alles overgoten met een smakelijke humoristische saus. Met recht kan Jeugdtheater Carrousel zeggen: een maf sprookje voor groot en klein!
‘Armandus de Zoveelste’ gaat over een koninklijke familie. Koning Armandus de Zoveelste heeft het zwaar. Zijn vrouw, koningin Mariola, is in diepe slaap en zal misschien wel sterven. Armandus wil zijn koningschap opgeven om bij zijn vrouw te kunnen zijn.
Graag zou hij de troon overdragen aan zijn zoon, prins Eduardus de Zoveelste, maar die wil dit niet. Zijn zus, prinses Bellatrix, dan maar? Tja, zij kan natuurlijk geen koning worden, omdat zij een meisje is.
Maar hoe komt het eigenlijk dat koningin Mariola zo ziek is? De dokter heeft alles onderzocht en gedaan. Ze is ten einde raad. Niets wat ze doet laat de koningin ontwaken. Het gaat alleen maar slechter met haar. De dokter is de wanhoop nabij. Dit geldt niet voor de eerste minister. Zij ziet nu haar kans schoon om eindelijk de macht te grijpen.
Niemand van het koningshuis weet hoe het nu verder moet, behalve één kabouter. Maar ja, wie gelooft er nu in kabouters? Blijkbaar Armandus, Eduardus en Bellatrix! Zij besluiten om haar advies op te volgen en gaan op reis naar het Zwarte land om een medicijn te vinden tegen de ziekte van Koningin Mariola. En zoals het in een echt sprookje hoort, leven ze nog lang en gelukkig.
Of toch niet? Om het einde nu al te verklappen zou zonde zijn. Toch?
Jeugdtheater Carrousel speelt de familievoorstelling ‘Armandus de Zoveelste’ voor iedereen vanaf 6 jaar in theater De Eendracht op zaterdag 7 oktober 19.00 uur, zondag 8 oktober 15.00 uur, vrijdag 13 oktober 19.00 uur, zaterdag 14 oktober 19.00 uur en op zondag 15 oktober 15.00 uur. Kaartjes zijn te bestellen via www.eendracht-gemert.nl. Meer informatie staat op facebook @jeugdtheatercarrousel en www.jeugdtheatercarrousel.nl.

Foto's:


0