01 september 2017

Steven van Gemert terug op het witte doek

Steven van Gemert is terug op het witte doek. De jonge Gemertse acteur is te zien in de bioscoopfilm ‘De Confrontatie II’ van Brian op de Dijk.

Dit vervolg op De Confrontatie heeft als thema pesten op middelbare scholen. Steven is wederom te zien als Niels Jonker, de beste vriend van hoofdrolspeler Ties de Boer, die Joost Veldhuis speelt.

Jermaine van Haarlem
In de vorige film was zijn filmmoeder Ilse Jonker ook al te zien, deze rol wordt nu overgenomen door Ellen Tenge, in dit verhaal zien we Niels zijn vader voor het eerst, deze wordt gespeeld door Jermaine van Haarlem uit Gemert.

Regie
Op de Dijk is verantwoordelijk voor zowel het verhaal als de productie en regie. De eerste bioscoopfilm met als titel De Confrontatie ging juni 2015 succesvol in première en heeft daarna nog in vijf bioscopen door het land gedraaid. Hierin maakte Steven zijn debuut als Niels Jonker.

Pesten

Het verhaal gaat verder, hoofdrolspelers Joost & Thijmen komen in de puberteit en zo komt Joost voor vele keuzes te staan. Keuzes op gebied van vriendschap, liefde… en in zijn nieuwe klas komt pesten aan bod. Wat moet hij doen? De gepeste jongen helpen, maar de kans lopen om zelf
ook gepest te worden? Niets doen en het laten gebeuren? of is de drang om erbij te horen en mee te doen toch groter? en hoe staat het met de band met zijn tweelingbroer? en zijn beste vriend Niels? Ook zijn zijn adoptieouders gescheiden en staat hij er min of meer alleen voor. Hoe
loopt dit af?

Middelbare scholen

Op zaterdag 16 september gaat de film groots in première in Pathé Cinemec in Utrecht. Na deze première zal de film een tour maken langs bioscopen en middelbare scholen.

Vrijwillig

VIPS TV, het mediabedrijf van de regisseur maakt naast films ook programma’s, reportages, vlogs, videoclips en fotoshoots met BN’ers (waaronder Frans Bauer, André van Duin, K3, Marco Borsato) en talenten. Bijzonder aan de filmprojecten is dat ze zonder budget tot stand gekomen zijn. Cast & Crew werkten vrijwillig mee, net als de locaties. Kosten die er wel waren, zoals catering, zijn voorzien door sponsoren.

Verwerking

Brian: “Ik heb zelf vroeger veel te maken gehad met pesten. Dit verhaal in de film is achteraf gezien toch een soort verwerking geweest, want pesten laat altijd een stempel achter. Schoolgenoten zeiden dat ik mijn passie en dromen toch nooit waar zou maken. Dit is dan wel mooi een
statement om te laten zien dat je als je je dromen waar maakt en je door niets of niemand laat tegen houden, dat ze dan ook echt uitkomen! Ik ben enorm trots op het resultaat dat we met ons team bereikt hebben en ik kan niet wachten om de film aan iedereen te laten zien. Ik hoop dat het, ook al is het maar een beetje, helpt tegen het maatschappelijke probleem pesten.”

Bekijk hier de trailer van De Confronatie II.