07 september 2017

The eXtreme stunt show op Gemert Mert

GEMERT – Tijdens Gemert Mert op zondag 10 september zal er op het Stoere Dingen Plein (Ridderplein) veel spektakel zijn. 040 BMX zal namelijk de meest vette trucs laten zien tijdens The Extreme Stunt Show, die mogelijk wordt gemaakt door Oostendorp Auto, dealer van Toyota, Mazda en Hyundai in onder meer Helmond en Uden.

De professionele BMX coureurs van 040 BMX halen alles uit de kast om spectaculaire stunts te laten zien. De BMX’ers springen van meters hoge schansen en laten stunts zien die je bijna niet voor mogelijk had gehouden. Met hoge snelheden worden de rijders van deze extreme sport gelanceerd, om zo salto’s te kunnen maken en andere capriolen uit te halen. Dit wil je zeker niet missen! Tom van den Boogaard uit Aarle-Rixtel is een van de rijders die deze doldwaze stunts zal uitvoeren. Als winnaar van vele wedstrijden in binnen- en buitenland heeft deze 20-jarige alleskunner veel ervaring opgedaan. In 2015 veroverde hij bovendien de titel Beste Urban Sporter van het BNN televisieprogramma The Free Style Games.

Naast de extreme show door professionals, is er voor de jeugd ook de mogelijkheid om deze stoere sport zelf te ervaren. Op een speciaal circuit kan iedereen deze Olympische sport onder leiding van de professionals uitproberen. Vanzelfsprekend worden deelnemers voorzien van helm, handschoenen en kniebeschermers.

Oostendorp Auto draagt Gemert Mèrt een warm hart toe. “Met stoere auto’s als de Toyota C-HR, Mazda MX-5 en Hyundai Tucson, voelen wij ons helemaal thuis op het Stoere Dingen Plein”, zegt Wilbert van de Burgt, vestigingsmanager van Oostendorp Auto Hyundai en Mazda in Helmond. “Wij verwachten veel spektakel, dus kan ik alleen maar zeggen: komt dat zien!”

Foto's:


0