19 oktober 2017

Boksen in Gemert

GEMERT – Boksen is een sport die super is voor de conditie. Iedereen die flink wat calorieën wil verbranden en tegelijkertijd wil leren hoe zichzelf te verdedigen, kan eens bij de Gemertse Boksclub gaan kijken. Elke les wordt gewerkt aan uithoudingsvermogen, krachtopbouw, bokstechnieken en tactiek.

De Gemertse Boksclub GBC bestaat al sinds 1960. Er wordt twee keer in de week getraind. En nee, de eerste keer worden deelnemers echt niet afgeslagen (en daarna ook niet). Eerst worden de technieken geleerd, zowel aanvallend als verdedigend, pas daarna mogen de boksers gaan sparren. Dat sparren gebeurt gecontroleerd, de meeste leden moeten de dag erop gewoon naar school of naar het werk. De leden van GBC zijn veelal recreatieve boksers. Het is een erg gevarieerde groep: zowel dames als heren zijn lid, qua leeftijd uiteenlopend van tieners tot 65+ senioren. Voor de prijs hoeft niemand het te laten. De maandelijkse contributie bedraagt slechts € 10,-. De trainingen zijn op maandag- en donderdagvond van 19.00 uur tot 20.00 uur in de sporthal aan de Drossard de la Courtstraat in Gemert. GBC nodigt belangstellenden uit om eens een kijkje te nemen of een keer mee te trainen. Meer informatie is te vinden op www.gemertseboksclub.nl of www.facebook.com/GBCGemertseBoksclub.

Foto's:


0