19 oktober 2017

Eén jaar sportief wandelen

GEMERT – Ruim één jaar geleden werden er plannen gesmeed om bij de Gemertse Atletiek Club een groep Sportief Wandelen op te richten. Iets wat er binnen de vereniging nog niet was en waar wel perspectief in werd gezien.

Eind september, in datzelfde jaar, was de eerste training met een mooie groep van zo’n 25 wandelaars. Nu is deze groep een jaar verder en nog steeds heel enthousiast. Elke week wordt er op de donderdagochtend flink gewandeld in wisselende tempo’s, vooraf gegaan door allerlei oefeningen. Deze oefeningen zijn gericht op souplesse, kracht en stabiliteit van de spieren. Meestal vinden de trainingen op de atletiekbaan plaats en soms wordt er een uitstapje gemaakt.
Aan dit éénjarige bestaan is natuurlijk aandacht geschonken. Een speciale wandeltraining stond er op het programma in De Mortelse bossen. Lekker ploeteren door het losse zand. Het regende maar daar hadden deze Sportief Wandelende ‘Die Hards’ geen boodschap aan. Door weer en wind trekken zij erop uit. Na afloop was er bij de koffie natuurlijk wat lekkers. Dat ging er wel in na zo’n inspannende training. Het was een gezellige afsluiting van deze training na een inspirerend jaar. De creativiteit werd behoorlijk op de proef gesteld maar het is gelukt om steeds een afwisselende training in elkaar te zetten. Aan de reacties van deze Sportief Wandelaars te horen heeft GAC hier optimaal aan voldaan.
Na dit succes is er besloten om op de dinsdagavond ook een groep Sportief Wandelen op te richten. Of dit ook een succes wordt? Aan het aantal deelnemers zal het niet liggen en aan de afwisselende trainingen ook niet. Meer informatie staat op www.gacgemert.nl.

Foto's:


0