Definitief ontwerp herontwikkeling Nazareth Gemert

 

GEMERT – De plannen voor de herontwikkeling van Klooster Nazareth zijn op donderdag 12 oktober aan commissie ruimte en openbaar beheer gepresenteerd door BL Huisvesting en Beheermaatschappij A. van Schijndel. De afgelopen periode zijn de woningen aan het Kloosterpark, de appartementen in het bestaande kloostergebouw en de nieuwbouwappartementen in nauwe samenwerking met de gemeente en de Monumentencommissie ontworpen.

Er ligt nu een definitief ontwerp. Het is aan de Monumentencommissie om daar een advies over uit te brengen en het college van de gemeente Gemert-Bakel om een besluit te nemen. Gedurende het traject van herontwikkeling is de gemeenteraad telkens in een vroeg stadium geïnformeerd. Het streven is om eind december te starten met de verkoop van de woningen en appartementen.

Appartementen

De gevel van het ontwerp van de nieuwbouwappartementen bij het klooster is geïnspireerd op de architectuur van de Rijksmonumentale kapel, daarnaast zijn monumentale elementen van het bestaande klooster verwerkt in de gevels in het kloosterhof. Het appartementencomplex kent vier woonlagen en heeft een halfverdiepte parkeerkelder met bergingen. De nieuwbouw telt 15 luxe appartementen voorzien van grote balkons met uitzicht op het Kloosterpark. Daarnaast komen in het bestaande kloostercomplex 19 luxe appartementen en een woning in de Rectorswoning.

Woningen

De architectuur van de woningen heeft een klassieke stijl en sluit aan bij die van het kloostercomplex. De 36 nieuwbouwwoningen kennen diverse uitvoeringen. Zo zijn er levensloopbestendige woningen waarbij het woonprogramma zich op de begane grond bevindt met op de verdieping bijvoorbeeld een gastenverblijf. Er zijn ook mogelijkheden voor zeer ruime eengezinswoningen, verdeeld over drie woonlagen. De woningen zijn verkrijgbaar zowel in een halfvrijstaande als vrijstaande uitvoering. Er is keuze uit een vooraf geselecteerde combinatie van rode, bruine of lichtere steenkleuren in de gevel en er is een verscheidenheid aan kapvormen wat een grote diversiteit geeft aan het straatbeeld. Ook wordt Persoonlijke Huisvesting toegepast wat betekend dat de toekomstige bewoners de grootte en indeling van de woning geheel naar wens kunnen vormgeven aan de hand van uitbreidings- en indelingsopties.. De woningen zijn op de begane grond geschakeld met een poortje zodat het gevoel van een hofbebouwing wordt beleefd. Bijna alle woningen hebben een eigen parkeerplaats of garage op het achterterrein. De woningen en appartementen worden aangeboden in diverse prijsklassen.

Mocht u interesse hebben in een woning of appartement in het plan 7thHeaven, ga dan naar www.7heavengemert.nl en schrijf u in.

Foto's:


i0