19 oktober 2017

Gemert jaagt op zesde zege op rij

GEMERT – Het zijn mooie tijden voor Gemert. De ploeg rijgt de overwinningen de laatste weken aaneen en staat samen met Groene Ster bovenaan in de hoofdklasse B.

Afgelopen zondag won Gemert de moeilijke uitwedstrijd tegen vc Vlissingen met 1-2. Ook aan de Zeeuwse kust maakte Gemert weer indruk met haar creativiteit en scorend vermogen, terwijl de defensie stond als een huis en nauwelijks kansen weggaf.
Zondag komt SC Woezik op bezoek opsSportpark Molenbroek. De ploeg die afgelopen zomer Vincent Buijssen overnam van Gemert is geen volslagen onbekende is voor onze jongens.
In de voorbereiding namen de Wijchenaren namelijk deel aan het voorbereidingstoernooi van Gemert. Omdat ze dit seizoen bij elkaar ingedeeld zijn, kwamen ze toen niet tegen elkaar uit.
Na een prima eerste jaar in de Hoofdklasse A, wil het dit seizoen in de hoofdklasse B nog niet zo vlotten voor SC Woezik. Na de eerste vier competitieduels te hebben verloren, boekte Woezik pas op 1 oktober ten koste van de Baronie haar eerste zege, 2-1. Inmiddels zijn de Gelderlanders na een gelijkspel bij Nuenen (1-1) en een overwinning thuis tegen Juliana 31(2-1) opgeklommen naar de dertiende plaats op de ranglijst.
Als Gemert zondag haar goede vorm van de laatste weken weet vast te houden, moet het mogelijk zijn om de punten in Gemert te houden. Bij winst doet Gemert ook nog eens goede zaken in de strijd om de eerste periodetitel, die gaat over tien wedstrijden. Na de thuiswedstrijd tegen Woezik volgen nog duels met IFC (uit) en EHC (thuis). Het wordt dus spannend in de komende weken.
De Supportersvereniging van vv Gemert organiseert een busreis naar de uitwedstrijd van Gemert 1 tegen IFC (Hendrik Ido Ambacht) op zondag 29 oktober. Inschrijven kost 15 euro en is mogelijk via een mailtje aan Karin van Stiphout; karinvstiphout@hotmail.com.
Het duel tegen sc Woezik begint zondagmiddag om 14.00 uur. Rondom de wedstrijd viert Gemert haar 105e verjaardag met een gezellige Hollandse middag. Uit de speakers komt louter Nederlandstalige muziek en er is een optreden van zanger Bas Vermeer. Ook is natuurlijk de mogelijkheid om de klassieker Feyenoord –Ajax te bekijken in de kantine.

Foto's:


L