09 oktober 2017

Jeugdtheater Carrousel is een aanrader

GEMERT – De Eendracht stroomt zondagmiddag vol met bezoekers, die allemaal voor de voorstelling Armandus de Zoveelste komen, vertolkt door de spelers van Jeugdtheater Carrousel. Op zaterdagavond is de première geweest. In de zaal is al prachtige muziek te horen. Benieuwd naar wat er allemaal komen gaat, neemt iedereen plaats in de zaal. Ze komen allemaal kijken naar de toneelkunsten van hun mama, tante, oom, nichtje, zus en meester en naar alle andere spelers.

Het wordt stil zodra de lampen langzaam uitgaan en de spot op het podium aan. Koningin Mariola komt op, zegt niets en gaat stil op een bed liggen. Ze is ziek, erg ziek. Koning Armandus gaat naast haar zitten en zegt lieve woorden tot aan zonnebloempitkussensloop toe. We zien zijn zoon Eduardus hopeloos verliefd over het toneel lopen en zijn zusje Bellatrix springt vanaf de coulissen er snel tussen. Het verhaal neemt ons mee in het Koninkrijk waarbij Armandus voor de zieke Koningin wil zorgen en het Koningrijk wil overdragen aan zijn zoon, of toch zijn dochter? Om antwoord te krijgen op hun vragen moeten ze op reis. Al snel volgen er nog meer personages zoals Puur Geluk, Fons de Draak, Selalie, Brute Pech en Tovenaar Hermiet. Tevens rennen er vele kabouters het podium over en weer, met de namen zoals Dingen, Dongen, Rudy en Dengen.
Na de pauze wordt de tocht naar het Zwarte Land verder ingezet, waarbij Koning Armandus, Eduardus en Bellatrix ieder hun eigen opdracht dienen te vervullen. We zien een ludiek gevecht met de Zwarte Ridder, en de keuze naar de juiste hand om de zwarte bloemen te vinden. Met het medicijn in de hand gaan ze snel terug om Koningin Mariola weer beter te krijgen. De Eerste minister was een erge gemenerik, werd gezegd door de kinderen. Na deze scène met vele selfies met de crew eindigde de toneelvoorstelling en werd er luid geklapt.
De aanwezige kinderen en volwassenen reageerden leuk op diverse scènes en teksten. Het geheel van de muziek, de kleurrijke kleding, erg functioneel decor, de prachtige kapsel en leuke teksten zorgden voor een wel verdient applaus. Met een prettige lengte van net geen twee uur een aanrader voor volgend weekend.
Armandus de Zoveelste is nog te zien op vrijdag 13 oktober om 19.00 uur, zaterdag 14 oktober om 19.00 uur en zondag 15 oktober om 15.00 uur. Kaartjes zijn te bestellen via www.eendracht-gemert.nl.

Foto's:


0