09 oktober 2017

Keldonkse molen krijgt wieken terug

KELDONK – Sinds vorige week de molenkap op de achtkant van korenmolen De Hoop in Keldonk is gehesen is er al weer veel veranderd aan het uiterlijk van de molen. De molenbouwers hebben de staartbalk verder afgemonteerd en de schoren aangebracht. Nu kunnen de wieken worden gemonteerd. Op zaterdag 14 oktober wordt om 8.00 uur begonnen met het insteken van de roeden. Ook na het insteken van de roeden zit de herbouw en restauratie van de Keldonkse molen er nog niet op. “De roeden bestaan simpel gezegd uit twee lange ijzeren balken van ruim 22 meter lang. Deze balken worden door de askop van de molen geschoven. Elke balk vormt zo twee wieken van de molen”, zo licht bouwcoördinator Jos Verbrugge de werkzaamheden toe. “Bij goed weer zal vervolgens in de week daarna het kenmerkende hekwerk -zeg maar de vleugels- op de roeden worden aangebracht. Daarna starten we met het aanbrengen van de molenbelt (talud) rondom de molen.”

Foto's:


0