20 oktober 2017

Oude vrouwentraditie krijgt nieuw leven

BOEKEL – Vrouwen helpen om zichzelf te zijn zonder belemmeringen, zodat ze ook andere vrouwen inspireren om voor zichzelf te gaan staan. Dat is de missie van de 29-jarige Debby van Boxtel.

Zij organiseert een meditatie en vrouwencirkel, een oude traditie die ze nieuw leven in wil blazen door deze maandelijks te organiseren. Tijdens deze bijeenkomst is er de mogelijkheid om samen levenslessen te delen en berusting te vinden in de erkenning en openheid.

Debby gooide in korte tijd haar leven om. Van wereldreizigster terug naar Boekel, waar zij in het alleenstaand moederschap rolde terwijl ze herstelde van de vroeggeboorte van haar dochter. “Yoga en meditatie hielpen mij door deze donkere periode heen. Ik wil vrouwen ondersteunen bij hun persoonlijke ontdekkingsreis onderweg naar vrijheid.

In mijn yogalessen merk ik dat er behoefte is aan het delen van ervaringen, maar er heerst vooral nog de gedachte dat we onze kwetsbaarheid niet mogen tonen. Vergeet niet dat kwetsbaarheid je kracht is.”

Vrouwen hebben vaak het idee niet goed genoeg te zijn, waardoor ze genoegen nemen met minder. “Het wordt tijd om ons zusterschap weer aan te gaan en het vrouw zijn te omarmen. De vrouwencirkel is een besloten kring, een veilige plek die samen in vertrouwen wordt gecreëerd. Wat er in de cirkel wordt besproken, blijft in de cirkel.”

 

Aanmelden

De vrouwencirkel is toegankelijk voor elke vrouw, ongeacht leeftijd, geloof en afkomst. Je bent niets verplicht te delen als het niet goed voelt. Je mag iets persoonlijks meenemen, zoals een instrument, kaartensets of edelstenen. Aanmelden via debby@lunacircle.yoga. Locatie: Zorgcentrum St. Petrus te Boekel. Max. 12 personen.
za 25 november & za 23 december 10:00 – 11:15

Hatha yogalessen: ma 20:00 – 21:15 (bijna vol), vr 09:00 – 10:15

Workshop Ontmoeten met je inner goddess 9 december in Eindhoven
Foto: Mariët Mons

Foto's:


M