Ripse Balkenklasse hoogtepunt Autocross De Rips (foto’s)

DE RIPS – Voor de tweede keer werd door muziekvereniging Concordia uit de Rips de autocross aan de Paterslaan georganiseerd. Wederom kwam er veel publiek af op het spektakel, dat dit jaar op 8 oktober plaatsvond.

De dag werd gestart met een gezamenlijk ontbijt voor de vrijwilligers. “Om zo’n evenement te laten slagen hebben we veel vrijwilligers nodig, en die waren er”, vertelt commissielid Gerwin Goossens. Er werd gestreden in verschillende klassen, waaronder de jeugdklasse, standaard klasse, keverklasse, toerwagens en sprintklasse en de balkenklasse op een snelle baan. Na de eerste en tweede manche volgde de herkansingen en finales. Met name in de sprintklasse werd er hard gereden.

Klapstuk was natuurlijk de Ripse Balkenklasse. “Ik bedacht op zaterdag nog om mee te doen aan de cross”, vertelt deelnemer Paul de Mulder. De auto had Paul al, omdat hij al eens had meegedaan aan autovoetbal. Dit werd dus nog sleutelen op de dag voor de cross. Het publiek genoot van de Ripse deelnemers, er werd volop strijd geleverd. “Ze waren zo gretig, dat verschillende rijders in de finale een valse start hadden”, vertelt Paul.
Winnaar in de Ripse Balkenklasse werd Luc Engels met een auto van Knijnenburg. Hij mocht de wisselbeker (geschonken door autobedrijf Knijnenburg en Melkgeitenhouderij Heidebloem) mee naar huis nemen. De tweede plek was voor Tom Willems. Hans vd Heijden we

rd knap derde. De vierde plek voor Daniel de Koster en plek acht was voor Renzo van Duijnhoven. Alle uitslagen staan op www.asuzcross.nl. 

Foto's:


DDDDDDDR