19 oktober 2017

Sponsorwandeltocht De Havelt voor Por Eso

HANDEL – De leerlingen van kindcentrum De Havelt uit Handel hebben deelgenomen aan de jaarlijkse sponsorwandeltocht. De opbrengst van deze wandeltocht op donderdag 12 oktober ging dit jaar naar de stichting ‘Por Eso’.

Jolanda Buets uit Elsendorp, een van de voortrekkers van deze stichting, heeft in september de leerlingen verteld over haar werk in Peruviaanse Andes. Ze werkt daar als vrijwilligster en probeert samen met andere vrijwilligers de levensstandaard van de kinderen en hun ouders te verbeteren. Zij liet foto’s en filmpjes zien van haar werk daar. Meer informatie over de stichting Por Eso is te vinden op http://poreso.org/.
De leerlingen van De Havelt hebben familie, vrienden, buren en bekenden gemotiveerd om hen te sponsoren voor deze tocht. Op de middag van de sponsorloop was het prachtig wandelweer en werd een route gelopen die onder andere langs de Rooye Plas voerde. Onderweg werden de leerlingen getrakteerd op een lekker appeltje. Op de speelplaats vond de overhandiging van de cheque en de kaarten plaats. De kaarten werden door de leerlingen van De Havelt gemaakt voor de schoolgaande kinderen in de Andes. De opbrengst van de sponsorwandeltocht was € 1500,-.

Foto's:


0