19 oktober 2017

Tremeg komt net tekort voor winst

GEMERT – Afgelopen zaterdag stond de topper tussen Tremeg C1 en EMM Olympus op het programma. Beide teams waren tot zover nog ongeslagen. Helaas ging de Zeeuwse formatie met twee punten naar huis.

Sportcentrum Molenbroek was zaterdag 14 oktober het decor van de thuiswedstrijd voor Dames C1. Tegenstander EMM Olympus uit Middelburg was tot dat moment een volledig onbekende tegenstander voor de oranje blauwe formatie. Bij aanvang van de wedstrijd werd Ben Claaszen, directeur Kingspan West Europa, in de bloemen gezet. Dit omdat de Gemertse handbalmeiden door Kingspan in het nieuw zijn gestoken.
Plan was om direct met snel en fris handbal de Zeeuwen te overrompelen. En dat lukte, al snel was het 2-0 voor de thuisploeg.
Daarna wist EMM zich sterk te herpakken en het initiatief over te nemen. Dit met technisch en goed verzorgd handbal. Mede door de sterke defensie en het prima keeperswerk van Laura Geene wist Tremeg de schade te beperken, dit resulteerde in een ruststand van 7-8.
Alle kansen dus nog om de punten in Gemert te houden. In de rust werd afgesproken om nog meer energie in de aanval te stoppen en alle aandacht te leggen in foutloos handbal. Dit omdat EMM fouten genadeloos afstrafte in de eerste helft. De Middelburgers bleken helaas erg taai, want ondanks alle inspanningen en verrassend goed en strijdbaar spel lukte het niet om voorbij te komen. Vijf minuten voor tijd stond 10-12 op het scorebord. In een laatste offensieve poging werd de aansluitingstreffer gemaakt. Helaas was de klok niet in het voordeel van de thuisploeg en ging de zoemer af bij 11-12. Pijnlijk, naast de volle winst nam EMM Olympus met deze overwinning ook gelijk de positie op de ranglijst over. De meiden van Tremeg moeten even genoegen nemen met plaats drie, omdat MHV ’81 uit Mill na een winstpartij ook voorbij is gekomen. Laat MHV ’81 nou net de eerstvolgende tegenstander zijn in Sportcentrum Molenbroek op zaterdag 28 oktober, 12.55 uur. Foto: Tremeg MC1: v.l.n.r. boven; Hans v. Boxtel (coach), Amber v.d. Heuvel, Niemke Strijbos. Laura Geene, Janne v. Hoof, Suze de Nooijer, Miranda v. Asseldonk, Bianca v. Boxtel (trainster), Ben Claaszen. v.l.n.r onder; Ilse v.d. Heuvel, Jolijn Peters, Nienke v. Boxtel, Roos Claaszen, Maren v.d. Vliet, Fleur v. Alphen.

Foto's:


0