Duo kwart eeuw bij Triatlongroep Gemert

GEMERT – De Gemertse triatlongroep eert dit jaar twee trouwe leden met hun 25-jarig jubileum. In 1992 klopten twee prille dertigers aan bij de toenmalige voorzitter Ferdinand Kersten met de wens om zich aan te sluiten bij de Triatlongroep. De club bestond op dat moment vijf jaar en timmerde flink aan de weg.

Beide aspirant-leden waren dus eigenlijk mannen van het tweede uur. De ene was de Helmonder Wilbert van den Boom. Hij had al naam gemaakt in regionale wedstrijden, maar hij wilde zijn triatlonloopbaan verder uitbouwen in Gemert. In de jaren tachtig was Wilbert al actief als snelwandelaar en was altijd al op zoek naar uitdagingen. Samen met oud clubgenoot Paul Leenders werd het plan opgevat om mee te doen aan de kwarttriatlon van Gemert. Een jaar was het lidmaatschap een feit en ging hij al snel naar de langere afstanden. Zijn finest hour op dit gebied was een zeer verrassende elfde plaats in de befaamde Holland Triatlon in Almere al in datzelfde jaar. Hier verbaasde hij iedereen door onder erbarmelijke weersomstandigheden de lange afstand af te leggen in 9:14:49. In deze tijd legde hij 3.6 km. zwemmen, 180 km. fietsen en ruim 42 km. lopen af. Nadien was er nog nooit iemand van de club sneller. Na 25 jaar is Wilbert nog steeds een gewaardeerd lid van de club. Hardlopen doet hij nog het liefst. Wilbert is altijd te porren voor een intervaltraining of een lange duurtraining in de bossen En zodoende pikt hij af en toe nog wat loopwedstrijdjes mee.
De andere jubilaris is Hans Vervoort. Komende uit de basketbalwereld was de stap naar triatlon niet voor de hand liggend. Fietsen deed hij al langer. Ook het hardlopen werd in die tijd opgepikt. Op enig moment lonkte de triatlon meer dan de basketbal. Omdat Hans intussen in Gemert woonde nam hij ook deel aan de eerdergenoemde kwart van Gemert. Wat uiteindelijk ook resulteerde in een lidmaatschap bij de Triatlongroep. De eerste jaren volgden vele wedstrijden over korte afstanden. Aanvankelijk leek de hele triatlon geen optie, maar Hans groeide er toch naar toe. In het jaar 2000 debuteerde hij in Almere met 11:52:50. Zijn doel om binnen de twaalf uur te finishen werd bereikt. In 2004 bereikte hij ook nog de finish tijdens de IronMan Austria in Klagenfurt en in 2008 nam hij deel aan het WK lange afstand in Almere. In 2011 voltooide Hans zijn laatste officiële triatlon op het EK offroad triatlon in Den Haag. Een mooi sluitstuk van een kleine 80 triatlons die Hans voltooide. De laatste jaren is het vooral de fiets die zijn belangstelling heeft. Binnen Triatlongroep Gemert maakt Hans zich vanaf het begin verdienstelijk als organisator en animator van de interne competitie ‘de Challenge’.
Beide jubilarissen zijn door Triatlongroep Gemert al in het zonnetje gezet

De jubilarissen Wilbert van den Boom (li.) en Hans Vervoort.

Foto's:


0