Gemert heeft geen kind aan Avanti

GEMERT – Gemert heeft zich woensdagavond geplaatst voor de vierde ronde van de districtsbeker. De ploeg van Dennis Dekkers had weinig moeite met derdeklasser Avanti’31: 6-0.

De zwartwitten benaderden het duel tegen de Schijndelnaren serieus en kwamen in negentig minuten eigenlijk niet in de problemen. Sven van Ommeren hoefde nauwelijks in actie te komen, terwijl de score aan de andere kant beduidend hoger had kunnen uitvallen, met name in de tweede helft.
Gemert kwam al in de tweede minuut op voorsprong via een doelpunt van Dennis Groen, die daarmee een goed signaal afgaf. In de periode daarna lag het tempo iets te laag om Avanti, een van de titelpretendenten in de derde klasse, echt pijn te doen. Ralf Kemper was twee keer dichtbij de 2-0 na steekpassjes van Ruben Rodrigues. Eén keer stond de paal succes in de weg.
Na rust schakelde Gemert een paar tandjes bij en toen was het Schijndelse verweer snel geslecht. Ralf Kemper maakte er 2-0 van, waarna Jeremias Carlos David een hoofdrol voor zich opeiste door twee keer raak te mikken. Zo stond het in een vloek en een zucht 4-0. Avanti was niet meer in staat om nog iets terug te doen en Gemert liep via treffers van Dennis Groen en Jasper Lalisang uit naar 6-0. Dat hadden er zoals gezegd meer kunnen zijn, maar een kniesoor die daarom maalde.
Gemert gaat zich nu opmaken voor het competitieduel met Jong FC Den Bosch, komende zondag. Dat duel is met een half uur vervroegd en begint al om 14.00 uur. Reden is dat de wedstrijd niet in stadion De Vliert wordt gespeeld, maar op het terrein van de amateurs van BVV.
De beloften van FC Den Bosch staan op een zesde plaats en zijn een gevaarlijke outsider in de hoofdklasse B. De ploeg is qua kracht wel sterk afhankelijk van de inzetbaarheid van spelers van het eerste team. Dat kan wekelijks verschillen. Deze ronde speelt FC Den Bosch 1 maandag tegen Jong Ajax.
Gemert wil de overwinning op Baronie een goed vervolg geven. De velden van BVV Den Bosch liggen aan de Victorialaan 20, pal naast het stadion van FC Den Bosch.

Jeremias Carlos David scoorde twee keer in de bekerwedstrijd tegen Avanti. (foto: Frans Brzoskowski)

Foto's:


L