Het rijke roomse leven

Mieke Reijnen uit Handel vertelt aanstaande zondag over haar collectie, uitgestald in een klein, maar verrassend religieus museumke met de nadruk op de periode van het rijke roomse leven. De collectie van Mieke bevat prentjes, beelden, rozenkransen, relieken en schilderijen, waaronder prachtige kunstwerken van de Brabantse kunstenaars Kees Bastiaens en Jan en Maria Kruisen. Achter veel van die stukken schuilt een verhaal. Het zijn de verhalen die Mieke zondag in het Heemkaffee zal vertellen. Het zal ook gaan over de zestigduizend prentjes, waaronder vele juweeltjes. En het zal gaan over de drieduizend priesterwijdingen, op naam geordend, en over de ontelbare hoeveelheid medailles, geselecteerd naar paus, naar bedevaartsplaats, naar heilige, noem maar op.
U keert aanstaande zondag, 10 december, even terug naar een andere tijd. De tijd van het rijke roomse leven.
Plaats: Heemkamer aan de Ruijschenberghstraat. Aanvang: 10.30 uur. Toegang gratis.