Huis-aan-huisblad en nieuwssite belangrijkste nieuwsbronnen Gemert-Bakel

GEMERT-BAKEL –Huis-aan-huisbladen (77%) en nieuwssites (71%) zijn de belangrijkste nieuwsbronnen voor de leden van het Gemert-Bakelse inwonerspanel TipGemertsNieuwsblad.nl. Eindhovens Dagblad (65%) is het dagblad dat bij voorkeur gelezen wordt en Gemerts Nieuwsblad (88%) het favoriete huis-aan-huis-blad. Bij de landelijke nieuwssites scoort nu.nl (63%) het best en bij de lokale nieuwssites gemertsnieuwsblad.nl (59%).

Het Eindhovens Dagblad (65%) is het favoriete dagblad van inwonerspanel TipGemertsNieuwsblad.nl. 14% leest bij voorkeur de Volkskrant en 9% De Telegraaf. Een klein deel leest het Brabants Dagblad (2%), en NRC (1%). Ook Trouw en AD worden genoemd.

Nu.nl

Een meerderheid van het inwonerspanel TipGemertsNieuwsblad.nl bezoekt regelmatig de landelijke of regionale nieuwssites nu.nl (63%), ed.nl (62%) en nos.nl (61%). De nieuwsportal telegraaf.nl scoort 22%. Ook omroepbrabant.nl, ad.nl, volkskrant.nl en rtlnieuws.nl worden meerdere keren genoemd.

Gemerts Nieuwsblad

Het Gemerts Nieuwsblad Midweek/Weekend is het favoriete lokale huis-aan-huisblad van de panelleden van tipgemertsnieuwsblad.nl. 88% leest het Gemerts Nieuwsblad bij voorkeur. Weekblad voor Gemert-Bakel scoort 7% en Weekblad Traverse 0%. 5% heeft geen voorkeur. “Het Gemerts Nieuwsblad is het meest op Gemert-Bakel gericht”, geeft een panellid aan. “Meerdere lokale kranten is echt onnodig”, vindt een ander.

GemertsNieuwsblad.nl

De lokale nieuwssites gemertsnieuwsblad.nl (59%), omroepcentraal.nl (30%) en de gemeentelijke site gemert-bakel.nl (30%) worden regelmatig bezocht door leden van inwonerspanel tipgemertsnieuwsblad.nl. De dorpsportal destemvanbakel.nl scoort 11%. 27% bezoekt geen lokale nieuwssites. “Het lokale nieuws lees ik als ik meer tijd heb en dan het liefst in het papieren nieuwsblad”, geeft een niet-bezoeker aan. Ook wvgb.nl en de Facebookpagina van het Gemerts Nieuwsblad worden als nieuwsbron genoemd.

Berichtgeving over activiteiten- en evenementen (86%), gemeente- en raadsnieuws (73%) en interviews met inwoners die in het nieuws zijn (69%). Dat is de top drie van lokaal nieuws waarin de leden van inwonerspanel TipGemertsNieuwsblad.nl geïnteresseerd zijn.

Ook verenigingsnieuws (60%), familieberichten (58%), ondernemersnieuws (47%) en 112-nieuws (47 %) scoren hoog. Ook nieuws over innovaties in de landbouw en andere bedrijfstakken en achtergronden over (cultuur)historie, natuur en landschap staat in de belangstelling bij panelleden.

Een inwoner van Milheeze mist het nieuws uit Deurne. Andere respondenten zouden graag een gezondheidsrubriek, het jeugdprogramma van v.v. Gemert, wetenschappelijk nieuws, artikelen over duurzaamheid, opiniestukken, meer achtergrondverhalen en interviews met nieuwkomers aan het lokale nieuwsaanbod toegevoegd zien. Dat is volgens een van de panelleden nu vaak te ‘mutserig‘.

 

Foto's:


EnGgLH