Kaartverkoop Weg uit de Peel gestart

GEMERT – Qua sfeer en beleving zal Weg uit de Peel u zeker herinneren aan het succesvolle ‘Van wor ik bén’ dat door ’t GAT gespeeld werd in het Boerenbondsmuseum. Aangezien Gemertenaar Bas Leenders bij beide ‘spektakels’ de producent is, is dat (gelukkig) bijna onvermijdelijk. Toch zijn het echt twee verschillende verhalen en is de werkwijze ook helemaal anders.

‘Weg uit de Peel’ is qua aanpak en locaties uniek: Op heel sPeelciale plekken wordt, in de open lucht, een tijdelijk theater gebouwd. De voorstelling vindt namelijk, letterlijk en figuurlijk in de Peel plaats. Door de opstelling van de comfortabele tribunes, het bijzondere decor en de vernieuwende technieken voor licht en geluid beleeft u de sfeer van de omgeving. De muzikale omlijsting met nummers van Gerard van Maasakkers en Ernst Jansz, live gespeeld door ons orkest, maakt de belevenis compleet.
Het boek ‘Weg uit de Peel’, van de bekende schrijver Jacques Vriens, komt tot leven in een spannende, ontroerende en zeker ook grappige familievoorstelling. Jacques Vriens staat er om bekend dat hij een lach en een traan uitstekend weet te combineren. Dat doet hij als schrijver van het verhaal en regisseur van deze toneelproductie zeker!
Al maanden zijn de repetities en alle andere voorbereidingen voor een heel bijzondere serie toneeluitvoeringen in volle gang. Met een cast van 40 tekstspelers, een grote groep figuranten en zelfs enkele dieren nemen wij u mee naar de Peel zoals die rond 1915 was. In het verhaal komen sociale thema’s, zoals sociale ongelijkheid en machtsmisbruik, aan de orde die (helaas) niet alleen tot de geschiedenis behoren maar ook ‘anno nu’ nog actueel zijn. De hoofdrol is echter voor de bijzondere omgeving waarin we spelen: De Peel.

Omdat de Peel geen rekening houdt met provinciegrenzen doen ‘De Theatermakers’ dat ook niet: Jacques Vriens (schrijver en regisseur), Bas Leenders (producent) en Casper Vriens (technisch verantwoordelijke) gaan met deze heel ‘sPeelciale’ productie naarvier bijzondere locaties in zowel Brabant als Limburg. De uitvoeringen zijn in mei, juni en september 2018. Aan Gemert-Bakel de eer om de reeks voorstellingen af te sluiten. Logisch want zowel voor als achter de schermen is de Gemertse inbreng bij deze productie groot.
De kaartverkoop voor de voorstellingen van ‘Weg uit de Peel’ op Gemert-Bakels grondgebied is begonnen. De tribunes, spelersgebied, decor en alle andere zaken die bij het tijdelijke theater voor ‘Weg uit de Peel’ nodig zijn worden geplaatst bij de Oude Peelsedijk in De Mortel, ter hoogte van Grotel’s Hof. De uitvoeringen zijn hier op: Donderdag 20, vrijdag 21 september 2018, zaterdag 22 en zondag 23 september 2018 en beginnen elke avond om 20.00uur. Misschien lijkt ‘Weg uit de Peel’ ook qua kaartverkoop op ‘Van wor ik bén’: In dat geval kunt u er maar beter heel snel bij zijn en uw kaarten voor deze heel sPeelciale’ avond nu gaan bestellen op: www.weguitdepeel.nl. Op deze website staan ook de data van uitvoeringen op de drie andere locaties vermeld.

Een familievoorstelling midden in de Peel.

Foto's:


0