Max van der Pas sluit boksjaar af met goud

ELSENDORP – Na een bewogen boksjaar wint Max van der Pas het AIBA-A Leszek Drogrosz Memorial in Polen. Van der Pas bokste op 30 november een superieure wedstrijd tegen de Rus Klykom, deze wankelde naar zijn hoek na een goed geplaatste lichaamstoot van Van der Pas. Een mooie overwinning waarmee hij zich plaatste voor de halve finale. Hierin was de Pool Adamiec, een selectielid van de Poolse Nationale selectie, zijn tegenstander. Hier moest een tandje bijgezet gaan worden. Van der Pas gaf dan ook alles om ook deze overwinning binnen te halen. De finale, tegen de vice-kampioen van Polen Perczynski, zou een harde partij worden. Maar ook deze partij wist Van der Pas in winst om te zetten.
Hiermee eindigde een jaar waarin Van der Pas liefst achttien van zijn tweeëntwintig wedstrijden in winst om wist te zetten. Hij verloor alleen van de nummer één, twee en drie van de wereld, Cuba, Kazachstan en Azerbeidzjan, en van de lastige Italiaanse boksvriend Cavallaro. Max van der Pas wil bij deze al zijn boksfans uit Gemert-Bakel bedanken voor de steun van afgelopen seizoen en in het bijzonder tijdens zijn WK in Hamburg.

Foto's:


0