Prinsreceptie De Krulstarte

DE MORTEL – Het lijkt erop dat het een drukte van jewelste wordt, aanstaande zondag 10 december als de prinsen van het Krulstarteland plaatsnemen op het podium om de felicitaties in ontvangst te nemen tijdens de Prinsreceptie.

Prins Ronald d’n Twidde heeft al heel wat enthousiaste reacties losgemaakt en datzelfde geldt voor zijn prinses Meike, jeugdprins Jort en jeugdprinses Suze. Als het inderdaad zo druk wordt, was dat vroeger misschien een klein probleem, toen de receptie nog in het café plaatsvond. Het was er vaak (te) druk en (te) warm. Sinds vorig jaar is dat veranderd in De Mortel, want de receptie wordt gehouden in de grote zaal van De Sprank en dat ging vorig jaar meteen gepaard met een hoop gezelligheid. Er is volop gelegenheid voor de Mortelse mensen om een praatje met dorpsgenoten te maken, gastcarnavalsverenigingen hoeven niet staan te dringen in de rij maar kunnen een aperitiefje pakken aan de bar en er zijn twee podia voor muziekgezelschappen beschikbaar. Natuurlijk is Ronalds eigen Krulkapel zondag een van die muziekgezelschappen, maar het zou best kunnen dat er meer muzikale klanken te horen zullen zijn. Het motto voor de aankomende carnaval is niet voor niets “D’r zit muziek in!”. Maar het is afwachten hoe het gaat lopen. Elke prins wordt elk jaar toch ook weer verrast door dorpsgenoten, collega’s, vrienden en familieleden en dat is de charme van de Mortelse Prinsreceptie. De receptie begint zondag om 14.00 uur; dan steken de prinsen en prinsessen hun handen naar voren, om ze pas om 17.00 uur weer achter hun capes te verbergen. En na deze officiële handenschudderij zal DJ Daan zijn schuiven open zetten om de dag nog even heel gezellig af te sluiten. Het is eigenlijk heel eenvoudig: zondagmiddag is De Sprank in De Mortel de plaats waar het te doen is.

Foto's:


0