Vernieuwingstraject jongerenwerk Gemert-Bakel afgerond

GEMERT – Het implementatietraject voor de vernieuwing van het jeugd- en jongerenwerk is grotendeels afgerond. Bureau Noorda &  Co heeft de werkbegeleiding van het team jongerenwerkers dinsdagochtend officieel overgedragen aan LEVgroep. 
De gemeenteraad van Gemert-Bakel stelde dit jaar geld beschikbaar voor uitbreiding van het professioneel jongerenwerk, een werk- en scholingsplan en een eerste effectmeting.
Het lokale team jongerenwerkers bestaat nu uit Jonathan van Hout, Piet Snijders en Vic van Dijck. Zij hebben bij Noorda & Co met goed gevolg een bijscholingstraject afgelegd. Daarvoor hebben zij zojuist een certificaat uitgereikt gekregen. Wethouder Jan Bevers heeft veel vertrouwen in het trio, dat volgens hem over de juiste bagage beschikt om jongeren optimaal te ondersteunen. Gemert-Bakel heeft 150 tot 200 jongeren die tot de risicocategorie behoren. (Lees meer in het Gemerts Nieuwsblad van vrijdag 8 december aanstaande en beluister het interview bij onze partner Omroep Centraal).

 

Foto's:


J