Actief en praktijkgericht met Dier, Outdoor en Voeding

HELMOND – Woensdag 17 januari houdt Helicon MBO Helmond een Info-avond. Alle mbo-opleidingen op het gebied van Dier, Outdoor en recreatie en Voeding verzorgen presentaties. Op de info-markt kunnen bezoekers in gesprek gaan met vakdocenten en laten studenten praktijkvoorbeelden zien. Belangstellenden zijn van harte welkom tussen 18.30 en 21.30 uur op Scheepsboulevard 1 in Helmond.

Voeding en een gezond leven

In de opleiding Voeding leren de studenten waar voeding vandaan komt, hoe het wordt gemaakt en verkocht en wat een gezonde levensstijl inhoudt. Ook leren zij voorlichting te geven aan verschillende doelgroepen, van jong tot oud. Speciaal voor de Open avond hebben de studenten een sprankelend drankje samengesteld.

Outdoor en recreatie

Vanuit de pijlers ‘mens, bewegen en groen’ leren de studenten hoe je uiteenlopende natuurbelevings- en outdoor (buitensport) activiteiten organiseert. Inrichting en onderhoud van natuur- en recreatieterreinen vormen de groene basis. Met de vakken marketing, communicatie en management hebben de studenten een goede basis voor zelfstandig ondernemerschap, een leidinggevende functie of doorstroom naar het hbo.

Werken met dieren

Voor het beroepsmatig werken met dieren kun je in Helmond kiezen voor Dier en gedrag, Dier en ondernemen of Dierenartsassistent/Paraveterinair. De specialisatie Wildparkmanagement is uniek in Zuid-Nederland en richt zich op wilde dieren in binnen- en buitenland.

Begeleiding in studiekeuze

Vanaf de intake tot en met het diploma zorgen de mentoren en het team Begeleiding en Ondersteuning voor persoonlijke studieloopbaancoaching. Aanmelden voor een opleiding kan tijdens de avond.

Leerlingen Voeding en welzijn presenteren praktijkopdrachten.

Foto's:


0