Daders beeldenstorm kerststal Gemert gefilmd

GEMERT – De daders die de beelden van de buitenkerststal in Gemert hebben vernield zijn gefilmd. Die worden vrijgegeven als de daders zich niet uit eigen beweging melden. Bewakingscamera’s bij de stal en omringende horeca hebben de beeldenstorm vastgelegd. Ook heeft zich een getuige bij de politie gemeld. Dat bevestigd Peter Oostenbach van het Onze Lieve Vrouwe Broederschap, dat de kerststal heeft ingericht.

Jeugdige vandalen hebben in de nacht van zondag op maandag alle figuren in de kerststal aan de Kerkstraat vernield en daarvan opnamen met hun mobieltje gemaakt. Daarbij is voor duizenden euro’s schade aangericht. Het Onze Lieve Vrouwe Broederschap ┬ároept de daders en verdere getuigen op om zich te melden bij de politie. Hier kun je de video bekijken waarin Oostenbach zijn oproep doet en uitlegt wat er is gebeurd.

Foto's:


D