Kunstgrasveld Milheeze komend voorjaar klaar

MILHEEZE – Het kunstgrasveld op sportpark ’t Rooi in Milheeze kan naar verwachting komend voorjaar in gebruik worden genomen. Met de ondertekening van drie erfpachtovereenkomsten is afgelopen vrijdag de laatste grote horde genomen voor de realisatie van het multifunctionele trainingsveld.

Door Marcel Bosmans

Wethouder Martien Bankers zette namens de gemeente Gemert-Bakel zijn handtekening op de overdrachtsdocumenten. Janko Akkers en Anita van den Bosch tekenden namens de Vereniging Beheer Kunstgrasveld Milheeze.

De vereniging is een gezamenlijk initiatief van Voetbalvereniging Milheezer Boys, korfbalclub MKV, tennisvereniging TV Millus en Handboogvereniging Sint Willibrordus. De onderlinge stemverhouding binnen het samenwerkingsverband is respectievelijk drie, twee, één en één.

“Het is geen omnisportvereniging”, benadrukt Akkers, “maar wel een opmaat naar hechtere samenwerking in de toekomst. Om een voorbeeld te noemen: in de warmste maanden van het jaar wordt er niet gevoetbald. Als TV Millus de spelers van Milheezer Boys een zomerabonnement aanbiedt blijven ze toch in beweging en heeft de tennisvereniging extra inkomsten. Zo maak je elkaar sterker”

Nu de erfpacht geregeld is, is de aanleg van het 40×20 meter grote veld de volgende stap. Als alles volgens plan verloopt kan daar na de carnavalsvakantie mee gestart worden.

De totstandkoming van het project had heel wat voeten in de aarde. Betrokken partijen zijn al sinds 2015 met elkaar in gesprek. In dat jaar lanceerde de jubileumcommissie 75 jaar Milheezer Boys het plan om het dorp een blijvend aandenken te schenken in de vorm van een kunstgrasveld. Teams van Milheezer Boys (training) en korfbalvereniging MKV (training/wedstrijd) zouden bij slecht weer van deze voorziening gebruik kunnen maken. Buiten deze activiteiten om zou het veld voor alle inwoners beschikbaar zijn.

Beoogde locatie was een perceel op het sportpark dat nog niet in gebruik was en ingeklemd lag tussen de accommodaties van Milheezer Boys, tennisvereniging TV Millus en Handboogvereniging Sint Willibrordus.

Bij de viering van het 75-jarig bestaan in mei 2016 haalde Milheezer Boys voldoende geld op om het veld te kunnen bekostigen. Realisatie leek een formaliteit, maar de praktijk was weerbarstiger. De benodigde gronden waren door de gemeente verpacht aan de tennis- en handboogvereniging. Er moest dus een nieuwe constructie worden bedacht.

De voorzitters van de betrokken clubs werkten samen met voorzitter van het Dorpsoverleg Wim Verheggen ‘op de Milluse manier’ een voor alle partijen werkbare oplossing uit. Dat resulteerde in de oprichting van Vereniging Beheer Kunstgrasveld Milheeze, vorig jaar november.

“Het had sneller gemoeten”, erkent wethouder Bankers. “Dat het proces vertraging heeft opgelopen is onder andere te wijten aan het tussentijdse vertrek van mijn voorganger. Ik ben blij dat we er nu uit zijn, want dit is een goede ontwikkeling voor Milheeze.”

Foto: Betrokkenen heffen het glas op realisatie van het kunstgrasveld.

Foto's:


K