Open dag Commanderij College Gemert en Laarbeek

GEMERT/BEEK EN DONK – Het Commanderij College heeft op zaterdag 27 januari open dag en zet haar deuren open voor basisschoolleerlingen, ouders en andere geïnteresseerden.

Op het Commanderij College kun je terecht voor alle richtingen: gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkschool. De school heeft drie locaties in Gemert (havo/vwo, vmbo en pro) en een locatie in Beek en Donk (vmbo).

Onze locaties hebben ieder hun kwaliteiten. Onze locatie havo/vwo verzorgt modern onderwijs in een overzichtelijk gebouw. Als leerling breng je regelmatig tijd door in praktijklokalen, in het vernieuwde science laboratorium voor de meer technische vakken en in het atelier voor de creatieve vakken. In de mediatheek kan zelfstandig of in groepjes worden gewerkt. Door goed georganiseerde en moderne lessen te bieden, bereiden wij onze leerlingen zo goed mogelijk voor op een toekomst in het hbo of wo.

Voor vmbo-leerlingen die nog twijfelen, biedt vmbo Gemert veel mogelijkheden. Deze locatie is kleinschalig ingericht, zo heeft iedere leerweg een eigen vleugel in het gebouw. Op die manier krijg je kleine scholen ín de school. Hierdoor voel je je snel thuis. Alle leerwegen worden aangeboden: mavo (gemengde- en theoretische leerweg), kaderberoepsgerichte leerweg en basisberoepsgerichte leerweg.

De kader- en basisberoepsgerichte leerlingen kiezen uiteindelijk voor een beroepsgericht profiel. Ga je graag met mensen om en sta je klaar voor een ander? Dan is Zorg en Welzijn een goede keuze. Schuilt er een technicus in jou? Dan is het profiel Produceren, Installeren en Energie de moeite waard. Leerlingen met interesse voor timmeren, metselen of ontwerpen kunnen terecht bij Bouwen, Wonen en Interieur. In onze praktijkruimtes kun je tijdens de open dag sfeer proeven.

Binnen mavo kun je kiezen voor de gemengde- of theoretische leerweg. Er zijn twee routes: een mavo/havo-route waarmee je binnen zes jaar een mavo- én havodiploma kunt halen. Ook kun je kiezen voor de mavo-vakroute, dan word je voorbereid op het mbo. Mavo-leerlingen krijgen onder andere les in de mavo-leertuin, een vernieuwde onderwijs leeromgeving.

Op onze vmbo-locatie in Beek en Donk kunnen eerstejaars vanaf schooljaar 2018-2019 terecht in het Junior College. Dat is een nieuw gebouw naast het hoofdgebouw. Daar kun je in een kleinere omgeving wennen aan het voortgezet onderwijs. Je kunt hier terecht voor een theoretische, gemengde en kaderberoepsgerichte leerweg. Op deze locatie is er ruime aandacht voor digitale lesmethoden in combinatie met laptops van leerlingen.

Op de praktijkschool leren leerlingen door theorie en praktijkervaring te combineren zodat ze in de toekomst zelfstandig kunnen wonen en werken.

Foto's:


L