Boerenbrulluft de Laotbloeiers

‘n Brabantse boerenmeid Mientje mi d’r knul Hanneske, zomar vúr de flauwe kul. Beginne zo ergens in ‘t joar,, um te zegge: ‘Wij haawe van mekoar’. Um mi Carnavaldinsdag , as onderdeel van ‘t leve, elkoar in de trouwzaal van, Den Engelenburcht” ‘t Ja-woord te geve. Mar vur dat ‘r inne ‘t jawoord gift, hebbe wai mi z’n alle al veul beleeft. Urst goan die twee verlove, en mekaor van alles belove. Dan kriede ‘t antékene van ‘t poar., De doen ze ók wir elluk joar. En veur hun goei fatsoen, moete ze dé bai ‘den Uurste Burger van Gimmert doen. Op dinsdag van ‘t Carnaval is ‘t dan zo wijt, dan trouwt dé menneke Hanneske mi z’n meid Mien. Doar worre ze dan onomwonden van,, dúr den Burger in de onecht verbonden. ‘t Is allemoal onzin wa ge kunt beléve,, toch is ‘t nu wezelijk onderdeel van ‘t normale leve. Namens ‘t Boerenpaar Mientje en Hanneske en de ‘Laotbloeiers’: Alaaf!

Foto's:


b