Dian Biemans: ‘In Erp kom ik perfect tot rust’

ERP – Beauty and brains. Dian Biemans (28) weet ze perfect te combineren in een glansrijke carrière. Vanuit haar woonplaats Amsterdam reist ze de wereld rond voor presentaties, modellenwerk, campagnes, noem maar op. Dians thuishaven blijft Erp: “Ik heb nu eenmaal Brabantse roots. Bij mijn ouders en vrienden, mijn omaatje van 93, mijn zus en haar man en mijn kleine neefje van vier maanden kom ik perfect tot rust.”

Door Ine van Gerwe

Dian Biemans uit Erp leeft de droom van menig meisje. Haar agenda staat vol met fotoshoots, catwalk shows, opnames van tv-commercials en films, met shows, events en presentatieklussen in binnen- en buitenland. Maar het was bepaald geen cadeautje. Voordat Dian eindelijk de vruchten van haar succes kon plukken, heeft ze jarenlang keihard moeten werken om opleiding met werk – vooral als model – te combineren. Door haar Engelstalige universitaire studie spreekt Dian inmiddels accentloos Engels en kwamen ook internationale presenteer- en acteerklussen binnen haar bereik. Ze kijkt terug: “Altijd maar twee dingen naast elkaar combineren, was eigenlijk onmogelijk. Dan zat ik bijvoorbeeld voor werk in China maar moest ik terug naar Nederland voor een tentamen. Tijdens de lange vluchten had ik dan tijd om alles van mijn studie bij te werken en in te halen. Maar gelukkig heb ik nu mijn papiertje. Die stress is allemaal voorbij nu en ik kan meer genieten van mijn werk.”

Is het dan altijd zo mooi als het lijkt? Nee, geeft Dian toe: “Soms zit het ook stevig tegen. Ik word ook weleens afgewezen voor een klus. En een paar maanden geleden had ik een vervelende ervaring in Zuid Korea. Ik was daar om een missverkiezing te presenteren die wereldwijd live werd uitgezonden. De organisatie gaf mij tijdens de show een blaadje met de winnaars. Helaas klopte deze informatie niet. Ik was me van geen kwaad bewust, maar na de show werd duidelijk dat er een grote fout was gemaakt. Mijn telefoon ontplofte. Ik had meer dan 3000 haatberichten en doodswensen van de fans van de benadeelde Miss Indonesië. Zij dachten dat het mijn schuld was. Ik schrok me rot en voelde me daar toen ook even heel erg alleen. Gelukkig heeft de organisatie alles recht gezet en mij persoonlijk van alle blaam gezuiverd. Alles is professioneel opgelost en volgend jaar zal ik er weer staan.”

Dian is op de Nederlandse televisie te zien – onder meer – in de programma’s What the hack van NPO3, en Happy hour en Talenten zonder centen van SBS6. “De afwisseling vind ik heerlijk. Onlangs heb ik als marketing expert meegewerkt aan een documentaire die halverwege dit jaar uit zal komen. Ik mocht daarin mijn kennis delen over een aantal onderwerpen. Zo komt mijn studie ook nog goed van pas.” Dromen heeft ze ook nog: “Wie weet kom ik nog wel eens als marketing expert aan de desk te zitten bij bijvoorbeeld RTL Boulevard of Shownieuws? Dat zou ik erg leuk vinden. En natuurlijk nog liever als presentatrice. Maar een internationale acteercarrière is toch wel mijn grootste droom.”

Foto: Dian Biemans in Zuid Korea.

Foto's:


0