Dubbelslag voor BC Bakel

BAKEL – Op zondag 4 februari werd het BC Druten Toernooi georganiseerd in Gelderland. Vier competitieleden van Badmintonclub (BC) Bakel tekenden present voor deelname, verdeeld onder een damesdubbel (Daisy Martens en Kirsten van Heugten) en een herendubbel (Tim van Tiel en Roel Schaap).

De dames wisten zich, gedurende de wedstrijden, prima staande te houden en behaalden twee uitstekende overwinningen. Bij de heren ging het een stuk moeizamer, gezien de tegenstanders die sterk weerstand boden. De smashes vlogen vaak om de oren, maar Tim van Tiel en Roel Schaap waren vastbesloten om niets weg te geven. Dat resulteerde, na een kleine achterstand, uiteindelijk ook in twee overwinningen, inclusief een doorslaggevende driesetter. Hiermee werden zij de winnaar uit Poule A en mochten de heren het gaan opnemen tegen de winnaar uit Poule B. Voor de dames was er geen winnaarspoule. Zij mochten één extra wedstrijd gaan spelen.
In de tweede ronde moesten Daisy Martens en Kirsten van Heugten hard aan de bak om de winnende punten binnen te halen, maar uiteindelijk bleken zij een slag te sterk voor de tegenstander. Bij hun laatste wedstrijd trokken Daisy en Kirsten opnieuw aan het langste eind en wisten zij, met een ruime voorsprong, te winnen. Hiermee werd de eerste eindzege voor BC Bakel zo goed als binnengehaald.
Bij de finale herendubbel was het opnieuw vechten naar de eindoverwinning. De finale werd zelfs een zenuwslopende driesetter. Na hard ploeteren en veel zwoegen hadden Roel en Tim uiteindelijk de langste adem, en werden zij de eindwinnaar van de finale herendubbel in Druten.
Tijdens de prijsuitreiking kwam de bevestiging dat zowel de damesdubbel als de herendubbel waren gewonnen door BC Bakel.

Foto's:


0