Excursie Groote Peel

BAKEL -IVN gaat op zondag 18 februari naar De Groote Peel. Start is om 8:45 uur bij het clubgebouw van het IVN aan het Geneneind 2A in Bakel.

Nationaal Park De Groote Peel is een waterrijk, weids hoogveengebied. Met bossen en groet watervlakten. Het is een gebied met een rijke historie. Aanvankelijk deel uitmakend van een veel groter gebied genaamd de Peel, bossen, hoogveen-en heide vlaktes van Ravenstein tot voorbij Sevenum en Heeze. Nu nog ‘slechts’ 1400 ha aaneengesloten natuurgebied. Er komen vele soorten vogels voor. Als standvogels maar zeker ook als wintergast of doortrekkers. Denk hierbij aan de vele soorten ganzen en eenden. Of de Kraanvogels tijdens de voor- en najaarstrek.
Momenteel worden er kades, (dijken) opgeworpen om het water beter vast te houden. Dit wordt gedaan om een soort hoogveen te laten groeien. Verder wordt het gebied begraast door paarden en geiten ter voorkoming van het dicht groeien door bosschages en om een gevarieerd landschap te behouden.

Tijdens deze excursie kan over al deze onderwerpen uitleg gegeven worden.
Bij de excursies van het IVN hoeft u geen lid te zijn van het IVN. Deelname is gratis maar wel op eigen risico. Inlichtingen over deze excursie bij een van de gidsen: Peter van den Boogaard 0627273785. Kijk ook eens op de website van het Nationaal Park De Groote peel.

Foto's:


0