19 februari 2018

Gemert voor belangrijk tweeluik

GEMERT – Gemert is het spoor volledig bijster, maar heeft niet veel tijd om de crisis te analyseren. De ploeg van Dennis Dekkers speelt komende donderdag immers al in de vierde ronde van de districtsbeker tegen Excellent, gevolgd door de confrontatie met de koploper O.S.S.’20.

Hoe kan Gemert de rug rechten? De zwartwitten zullen zelf een antwoord moeten vinden op de huidige vormdip. Dat kan al komende donderdag. De wedstrijd tegen Excellent zou normaal gesproken ‘kat in het bakkie’ moeten zijn, maar op dit moment is elke partij lastig voor de zwartwitten. Excellent komt uit in de derde klasse en bezet daarin een zevende plaats. Afgelopen zondag verloor de ploeg in eigen huis met 2-3 van Olympia.
Voor Gemert is het districtsbekertoernooi belangrijk. Een plaats in de halve finale verzekert de ploeg van een ticket voor het landelijke KNVB-toernooi. Vorig jaar lukte dat (en werd de finale verloren van Blauw Geel’31), dit jaar willen de Gemertenaren opnieuw ver reiken. De wedstrijd op sportpark Het Domein begint om 20.00 uur.
Drie dagen later staat Gemert opnieuw voor een krachtproef. Dan is O.S.S.’20 de opponent in Oss. Nog niet zo lang geleden waren de Ossenaren een concurrent op de koppositie, maar die situatie is in vier weken danig veranderd. O.S.S.’20 is nog altijd lijstaanvoerder en belangrijkste titelkandidaat, Gemert is inmiddels afgezakt naar de middenmoot. Het belang van een goed resultaat op sportpark De Rusheuvel spreekt voor zich. Alleen mentaal al heeft de Gemertse equipe een oppepper hard nodig.
De thuiswedstrijd tegen O.S.S. vormde de opening van het seizoen en eindigde in 0-0. Gemert was destijds het meest tevreden met die puntendeling. Hoe het nu afloopt? Het duel op sportpark De Rusheuvel begint zondag om 14.30 uur.

Foto's:


0