Johan Schakenraad uit Gemert internationaal Ondernemer van het Jaar

GEMERT – Johan Schakenraad uit Gemert heeft vorige week een ControlTrends Award gewonnen. Hij is verkozen tot Ondernemer van het Jaar. De directeur van het Gemertse EasyIO Europe B.V. nam de prijs in ontvangst tijdens een show in Chicago.

De ControlTrends Awards zijn jaarlijks terugkerende prijzen die worden uitgereikt aan bedrijven en personen uit de wereldwijde branche voor gebouwautomatisering en energiebeheersing. Wie er met een award vandoor gaat, wordt bepaald door een openbare stemming via het internet. Dit laatste is een van de redenen waarom Schakenraad erg trots is op zijn prestatie. “Het is een erkenning voor datgene waar ik al 28 jaar voor werk”, aldus de ondernemer.
Naast een persoonlijke award voor Schakenraad, won EasyIO ook nog drie prijzen voor haar producten: beste regelaar voor gebouwautomatisering en energiebeheersing, best draadloos product en best innovatief product van 2017.
Het is niet de eerste keer dat het Gemertse bedrijf meerdere awards wint tijdens dit internationale gala. Vorig jaar werden er bijvoorbeeld ook al vijf prijzen in de wacht gesleept. Schakenraad denkt wel te weten waar dit aan ligt. “Onze aanpak is revolutionair. Wij stellen iedereen in staat om energie te besparen, een gebouw te beheren én te automatiseren. Het is niet de gemakkelijkste weg die wij bewandelen, maar omdat we kiezen voor het gebruik van open (source) technologieën, maken we integratie van onze systemen in gebouwen eenvoudiger voor beheerders en vastgoedeigenaren.”
De Gemertenaar runt zijn bedrijf met een visie. “Ik neem bewust mensen aan uit Gemert en omgeving, die niet uit ons vakgebied komen, zodat zij met een frisse blik naar zaken kunnen kijken en zichzelf kunnen ontwikkelen. Het resultaat is een jong dynamisch team met een vooruitstrevend, innovatief karakter. Samen met de openheid van onze producten, heeft dat ertoe geleid dat de nieuwe generatie ons steeds meer omarmt. Dat blijkt ook uit de sterke groei die we op dit moment doormaken en de awards die we wederom gewonnen hebben.”

Foto: Johan Schakenraad (midden) met zijn award.

Foto's:


0