Man uit Boekel verdronken tijdens stappen in Eindhoven

EINDHOVEN – Een man uit Boekel is verdronken tijdens een avondje stappen in Eindhoven. Het stoffelijk overschot van het 23-jarige slachtoffer werd zondagmorgen rond 05.30 uur dood aangetroffen in het water van de Dommel. De politie doet onderzoek.

De man was eerder op de avond tijdens het stappen op het Stratumseind naar buiten gegaan met een bekende van hem. Daarbij verloren ze elkaar even uit het oog . Rond 3.50 uur zag een passant een man in het water liggen, ter hoogte van het bruggetje over de Dommel bij de Wal. Hij waarschuwde de bekende van het slachtoffer en deze aarzelde geen moment en ging het water in. Het lukte echter niet om het slachtoffer gevonden te krijgen. Daarna namen de inmiddels gealarmeerde brandweer en politie de zoektocht over. Daarbij werden onder meer duikers van de brandweer, de politiehelikopter en de traumahelikopter ingezet. Rond 05.30 uur werd het lichaam aangetroffen. Het bleek om de 23-jarige man te gaan. De politie doet nog verder onderzoek naar de exacte toedracht van het incident.